WhatsApp kullanımı rekor kırdı: İşte yılbaşı istatistikleri

WhatsApp görüntülü konuşma

Yılbaşında herkesin evde olması nedeniyle WhatsApp kullanımı rekor üstüne rekor kırdı. Hadi gelin yılbaşındaki konuşma oranlarına birlikte bakalım.

Pandemi sebebiyle WhatsApp kullanımı rekor seviyelere ulaştı. Facebook tarafından geliştirilen ve hem sesli hem de görüntülü arama sağlayan WhatsApp platformu yılbaşında elimiz ayağımız oldu. Sevdikleriyle, ailesiyle ya da sevgilisi ile görüşmek isteyenler mecburen bu platformu kullandı.

Birçok alternatif olmasına rağmen WhatsApp hem kolay kullanımı hem de yaygınlığı sayesinde fazlasıyla tercih ediliyor. Bu nedenle sesli ve görüntülü arama denilince WhatsApp Messenger akıllara ilk olarak geliyor. 2020 yılı sona ererken uygulama üzerinden 1,4 milyar sesli ve görüntülü arama yapıldı.

Yılbaşı kutlamaları WhatsApp üzerinden yapıldı

Sosyal medya platformları çoğu zaman eğlenceli vakit geçirdiğimiz yerler olabiliyor. Özellikle Facebook ve Instagram bu konuda sınırsız içerik sunuyor. Fakat WhatsApp gibi uygulamalar sesli ve görüntülü arama sağladığı için daha fazla tercih ediliyor.

WhatsApp kullanımı rekor

Facebook Live ve Instagram Live gibi platformlar dünya çapında tercih edilen platformlar içerisinde yer alıyor. Buralarda yapılan canlı yayınların sayısı ise 55 milyon rakamlarını aştı. Yayınların ulaştığı kişi sayısı yine bir o kadar yüksekti.

Aslına bakacak olursanız 2020 yılında kırılan bu rekor muhtemelen 2021 yılında kırılamayacak. Aşı ve diğer tedaviler ile birlikte salgın etkisinin az bile olsa azalacağı düşünülüyor. Bu nedenle 2021 yılının sonlarını muhtemelen dışarıda geçirebiliriz.

Facebook ve bağlı platformlar muhtemelen kullanım oranlarını daha fazla artıracaklar. Özellikle WhatsApp her ne kadar Telegram gibi bir rakibe sahip olsa bile yine de gücünü korumaya devam edecek. Peki siz yılbaşında kırılan bu rekor ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.