WhatsApp kendi rekorunu kırdı!

whatsapp mobil

Dünyanın en popüler mobil mesajlaşma servisi WhatsApp, yılbaşı gecesi rekoru kırdı. İşte rakamlar.

Facebook, geçtiğimiz günlerde WhatsApp’a ait bazı bilgiler açıkladı. 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp uygulamasında yılbaşı gecesi kaç mesaj gönderildi? Bu sorunun cevabı haberimizde.

WhatsApp yılbaşı gecesi rekor kırdı!

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi akşamı dünya genelindeki milyarlarca insan birbirlerine yeni yıl sebebiyle kutlama ve tebrik mesajları gönderdi. Bu mesajların büyük bir kısmı ise WhatsApp kullanılarak gönderildi. Facebook tarafından açıklanan rakamlar milyarlarca mesajı işaret ediyor.

Yılbaşı akşamı WhatsApp üzerinden toplam 63 milyar mesaj gönderildi. Bu mesajların sadece 14 milyarı Hindistan’dan geldi. Ancak hepsi bununla sınırlı değil.

8 milyar görüntülü mesaj, 2.5 milyar video da paylaşılan rakamlar arasında. Bu rakamlar WhatsApp’ın kendi rekorunu kırdığı anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl açıklanan rakamlara göre Haziran 2016’da günde ortalama 30 milyar mesaj gönderildiği bilgisi paylaşılmıştı.

WhatsApp ve Facebook Messenger istatistikleri tek kalemde ele alındığında ise günde 60 milyardan fazla mesajın gönderildiği ortaya çıkıyor. Kullanımın tamamına yakını ise mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor.

Bu rakamlar ile WhatsApp, hem kullanıcı sayısı hem de gönderilen mesajlar ile alanında lider konumda. En yakın rakip olan Telegram’da ise günde ortalama 15 milyar mesaj gönderiliyor.

2016’da Veda Ettiğimiz Teknolojiler