Yenilenmiş iPad Pro’lar Farklı Ülkelerde Satışa Çıktı

ipad pro

Apple geçtiğimiz ay ABD ve Kanada’da yenilenmiş 2022 model iPad Pro ve iPad Air satışlarına başlamıştı. Tabletler yeni ülke pazarlarında da piyasaya sürüldü.

Sertifikalı yenilenmiş iPad Pro ve iPad Air’lar, ABD ve Kanada’dan sonra Almanya, İngiltere, Fransa ve Japonya’da tüketicilerin beğenisine sunuldu. Çeşitli depolama kapasitelerine ve renk seçeneklerine sahip olan yenilenmiş tabletler; M2 çipli 4. nesil 11 inç’lik iPad Pro, M2 çipli 6. nesil 12.9 inç’lik iPad Pro ve M1 yongalı 5. nesil iPad Air’dan oluşuyor. Yenilenmiş cihazların hepsi sıfır fiyatlara kıyasla yaklaşık %15 daha ucuz. Apple bu modelleri 2022’de tanıtmıştı.

Yenilenmiş iPad’ler yeni pile ve kasaya sahip. Cihazlar içinde USB-C şarj kablosu, güç adaptörü dahil olmak üzere kullanım kılavuzu ve aksesuarları içeren sıfır kutuyla satılıyor. Teknoloji devi yenilenmiş cihazların kapsamlı temizlik sürecinden ve incelemeden geçtiğini, test edildiğini vurguluyor. Tüm yenilenmiş iPad’ler bir yıllık Apple garantisine ve 14 günlük iade politikası kapsamında.

ipad pro

Bu sene mayıs ayında tanıtılan ve piyasaya sürülen OLED’li yeni iPad Pro’lar da tüketicilerden beklenen ilgiyi görmedi. 11 ve 13 inç’lik iki modele sahip olan tabletlerde OLED ekran ve M4 işlemcisi yer alıyor. Hatta M4 yongasının kullanıldığı ilk Apple cihazları. 2024 sonuna kadar 10 milyon iPad Pro’nun sevk edilmesi bekleniyordu. Ancak pazar araştırma firması Display Supply Chain Consultants (DSCC) son analiz raporunda sevkiyatın 6.7 milyon olacağını belirtti. Sevkiyatın düşmesi ise talebin azaldığını ortaya koyuyor.

DSCC’den tanıdık bir isim olan ekran analisti Ross Young, 11 inç’lik modelin sevkiyatının bir önceki çeyreğe kıyasla 3. çeyrekte %40, 4. çeyrekte de %30 daha azalacağını söyledi. 13 inç’lik model ise daha sert düşüş yaşayacak. Young, 13 inç’lik tabletin 3. çeyrekte %50, 4. çeyrekte %90’ın üzerinde düşüşle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Oppo Find X8 ve X8 Pro’nun Tüm Özellikleri Sızdırıldı