iPad mini 7’nin çıkış tarihi hakkında yeni bir iddia var

123 42

Apple, iPad mini 6’yı büyük bir tasarım değişikliği gerçekleştirerek 2021’de piyasaya sürdü. Bir daha da iPad mini serisinden hayır haber çıkmadı. iPad mini 7‘nin akıbeti merak ediliyor. Şimdi de yeni nesil tabletin çıkış tarihi hakkında iddia ortaya atıldı.

Apple, 2012’den 2016’ya kadar her yıl yenilenmiş ve güncel özelliklere sahip iPad mini modelleri çıkardı. Fakat bu durum daha sonra seyrekleşti ve 2021’de çıkan iPad mini 6’ya kadar küçük yenilemeler yapıldı. 6. nesil iPad mini ise tamamen yenilenmiş tasarımla karşımıza çıktı. 2021’den beridir yeni iPad mini ne zaman gelecek sorusu gündeme getiriliyor. Sanayi kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapora göre yıl sonunda iPad mini 7 çıkabilir. Potansiyel olarak bu sene piyasaya sürülmesi en yüksek iPad modeli olarak görülüyor.

ipad mini 7

Eski tarihli haberlerde iPad mini 7’nin küçük yenilemeye sahip olmayacağı, aksine büyük değişiklikler içereceği ileri sürülmüştü. Bunun dışında başka bir detay daha verilmemişti. Tahmini olarak tablette güncel yeni bir işlemci, daha gelişmiş kamera sisteminin olması bekleniyor. Farklı renk seçenekleriyle çıkması muhtemel. iPad mini dışında bu sene iPad ailesi için biraz sessiz bir yıl olacak. Yeni iPad Pro’lar 2024’te çıkacak.

iPad Pro’lardan söz açılmışken, yeni Pro modellerin fiyatı konusunda dikkat çekici iddialar var. Daha önce çıkan bir haberde, 11 inç’lik yeni iPad Pro’nun 1500 dolar, 13 inç’lik modelin ise 1800 dolar olabileceği söylenmişti. Fakat kısa süre önce Güney Kore medyasında yeni bir rapor paylaşıldı. Bu rapora göre yeni iPad Pro’lar, tahmini fiyatların daha altında olabilir. Kaynak Apple’ın maliyeti düşürmek için çözüm bulduğundan söz etmişti. 2024’te gelecek modellerde en büyük değişiklik OLED ekran olacak ve zaten fiyatın yüksek olacağına dair iddiaların asıl sebebi de OLED panel.

Almanya vivo telefonların satışını yasaklayabilir