OLED’li iPad Mini’nin Çıkış Tarihi Onaylandı

ipad mini 7

Kısa süre önce OLED ekrana sahip iPad mini’nin 2026’da piyasaya sürüleceği iddia edildi. Bu tarihi onaylayan başka bir rapor daha yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde ZDNET Korea tarafından yayınlanan haberde Apple’ın tedarikçilerinden iPad mini için OLED panel talep ettiği, 2026’da hem iPad Air’ın hem de mini’nin OLED’e sahip olacağı belirtilmişti. Kore medyasında isimsiz tedarik zincirine dayalı yeni bir rapor paylaşıldı. Bu rapor OLED’li iPad mini’nin 2026’da geleceği doğruladı. Kaynaklar bu sene yenilenmiş bir mini tablet ve ucuz iPad’in duyurulacağını, asıl değişikliğin ise 2026’da gerçekleşeceğini vurguladı. Ancak bunlar dışında başka ayrıntı bulunmuyor.

Apple’ın yeni iPad Pro’larında iki katmanlı LTPO OLED panel yer alıyor. Ancak iPad mini ve iPad Air’ın ekranı büyük ihtimalle tek katmanlı LTPS OLED olabilir. Bu durum daha sönük bir ekrana ve ProMotion’dan yoksun kalmaya devam edecekleri anlamına geliyor.

ipad mini

2024 model iPad Pro ve iPad Air’lar yeni ve daha verimli yongalar kullanmalarına rağmen yine 10 saatlik pil ömrü sunuyorlar. Apple yıllardır iPad’lerde 10 saatlik sürenin reklamını yapıyordu ve sonuç olarak değişen bir şey yok. Yeni tabletlerde ekstra iyileştirme olmaması eleştirilere de neden oldu. Kullanıcılar Reddit ve çeşitli platformlarda eleştirilerde bulundu. Bazı kullanıcılar 10 saatlik süreyi hayal kırıklığı olarak nitelendirdi. Mesela bir tüketici yaptığı yorumda, “10 saat mi? Bir gıdım ilerleme yok. Neden daha fazlası olmuyor?” dedi. Bu yoruma destek veren birçok kullanıcı oldu. Bunun gibi başka yorumlar da var.

Yeni iPad Pro’larda 2. nesil 3 nm’le üretilmiş olan M4 çipi kullanılıyor. Bu yongada 6 verimlilik çekirdeği bulunuyor, yani M2’den 2 tane daha fazla. Ayrıca cihazların OLED ekranı daha verimli, ancak ne çip ne de OLED ekran ek pil ömrü sağlamıyor. Karşılaştırma yaparsak, eski 11 inç’lik Pro modelinde 28.65 Wh pil var, yeni modelde ise 31.29 Wh pil yer alıyor. 13 inç’lik yeni Pro tablette 38.99 Wh pil kullanılırken, eski modelde de 40.88 Wh pil bulunuyor. 11 inç’lik yeni iPad’de 28.93 Wh pil var, eski 10.9 inç’lik tablet 28.6 Wh pile sahip. Yeni 13 inç’lik dev ekranlı iPad Air’ın pili de 36.59 Wh.

iPad’lerdeki Apple Logosu Değişebilir