Oppo Find X8 ve X8 Pro’nun Tüm Özellikleri Sızdırıldı

Oppo Find X8 Pro

Oppo Find X8 serisi, 24 Ekim’de gerçekleşecek lansmanına günler kala önemli bir sızıntıya konu oldu. Telefonların teknik özelliklerine dair tüm detaylar sızdırıldı.

Bildiğiniz gibi Oppo, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını 24 Ekim’de resmi olarak tanıtacak. Bu etkinliğe daha bir hafta olsa da artık Find X8 serisine dair bilmediğimiz çok az şey kaldı. Son iki günde üst üste gelen sızıntılar ve paylaşımlar sayesinde her iki telefonun da tasarımı tüm detaylarıyla gözler önüne serildi. Bu da yetmezmiş gibi Find X8 bugün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun teknik özelliklerine dair tüm detayların yer aldığı belge internete sızdırıldı. Böylece telefonun teknik özelliklerine dair merak edilen tüm sorular cevap bulmuş oldu.

Daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi Oppo Find X8 ve X8 Pro, MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9400’ü kullanan ilk telefonlar arasında yer alacak. Telefonlarda bu yonga setine tercihe göre 8, 12 ya da 16 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara üç farklı seçenek sunulacak: 256 GB, 512 GB ve 1 TB.

oppo find x8 ve x8 pro

Oppo Find X8, 6.59 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. 1.5K çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak. Pro modelinde ise, BOE tarafından üretilen 6.78 inçlik mikro kıvrımlı ekran kullanılacak. Bu ekranın yenileme hızı da 120 Hz olacak.

Hatırlarsanız daha önce gelen sızıntılarda, telefonun hem öncülünden daha ince olacağı, hem de daha büyük bir bataryaya sahip olacağı söyleniyordu. Telefonun lansmanına günler kala gelen bu son sızıntı da bunu doğruluyor. Hatırlarsanız Oppo Find X7’de 5000 mAh’lık bir batarya vardı. Find X8’in bataryası ise 5630 mAh olacak. Pro modelinde ise bu batarya daha da büyüyor. Find X8 Pro’nun batarya kapasitesi 5910 mAh. Her iki telefonda da hem 80W hızlı şarj özelliği, hem de 50W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Oppo Find X8’te üçlü arka kamera bulunuyor. Bu üçlü sistemin ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-700. Ona Samsung’un 50 megapiksellik geniş açılı lensi eşlik ediyor. Üçüncü kamera ise yine 50 megapiksellik LYT-600. OIS destekli bu periskop telefoto lenste 3x optik zoom özelliği bulunuyor. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Pro modelinde ana lens olarak LYT-700 yerine daha gelişmiş bir sensör olan LYT-900 kullanılıyor. Daha da önemlisi Pro modelinde üç değil dört kamera bulunuyor. Bu dördüncü lens, 6x optik zoom özelliğine sahip, 50 megapiksellik bir periskop telefoto lens. Arka kameranın diğer iki lensi ve selfie kamerası ise standart modelle aynı.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor