iPhone SE 4 ve Yeni iPad Air’ın Çıkış Tarihi

iPhone SE 4 Apple Intelligence

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, iPhone SE 4’ün ve yeni iPad Air modellerinin ne zaman çıkacağını açıkladı. İşte konu hakkındaki detaylar…

Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman, iPhone SE 4, yeni iPad Air’ların ve yenilenmiş Magic Keyboard’un 2025’in başlarında satışa sunulacağını söyledi. iPhone 14’e benzer bir tasarımla gelecek olan iPhone SE 4’te; 6.1 inç’lik OLED ekran, A18 yongaseti, Face ID, USB-C portu, eylem düğmesi, 48 MP’lik tek ana kamera, 8 GB RAM ve Apple Intelligence desteği olacak. Yongaseti, Apple Intelligence ve RAM konusunda farklı dedikodular vardı. Ama yakın tarihli raporlar 4. nesil iPhone SE’nin standart A18 çipi ve 8 GB RAM kapasitesiyle yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını ifade ediyor.

iPhone SE 4’te Apple’ın kendi modem çipinin kullanılacağına yönelik dedikodular var, ancak kısa süre önce ortaya çıkan bir rivayette Apple’ın modem çipinin yetiştiremeyeceği ve bu yüzden Qualcomm modem kullanacağı ileri sürüldü.

iphone se 4

Yeni iPad Air modellerine gelecek olursak, tabletler dahili iyileştirmelere sahip olacak. Fakat Mark Gurman bu konuda bir ayrıntı vermedi. Gurman ayrıca hem 11 inç hem de 13 inç’lik iPad Air için güncellenmiş Magic Keyboard’un çıkacağını vurguladı. Apple genelde yeni iPhone SE ve iPad Air modellerini mart ya da nisan aylarında duyurdu. Firmanın sanal bir etkinlik yapması veya basın bülteniyle direkt olarak duyuru gerçekleştirmesi bekleniyor.

Apple, iPhone SE’nin yeni modelini en son Mark 2022’de çıkardı. iPad Air serisi ise bu sene mayıs ayında M2 yongaseti ve 13 inç’lik modelle modelle güncellendi.

Apple M4’lü MacBook Pro’yu İşte Bu Tarihte Tanıtacak