Yeni Xbox One Patronundan Sony’e Övgüler

Yeni Xbox One Patronu Phil Spencer, Sony’yi bağımsız oyunlara verdiği destekten dolayı tebrik etti.

Uzun süredir Microsoft bünyesinde yönetici olarak görev alan Phil Spencer, geçtiğimiz ay Xbox departmanının başına getirilmiş ve Xbox One’ın gidişatından sorumlu isim olarak görevlendirilmişti. Spencer’ın Xbox’ın yeni patronu olarak duyurulmasından hemen sonra yaptığı ilk açıklamada Xbox One’ın çıkışı ve tanıtılması konusunda yapılan yanlışlara değinmesi, yeni nesil oyun konsolu konusunda kullanıcıları bekleyen yeniliklerin işaretçisiydi.

Phil_Spencer_DG

Phil Spencer geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj sırasında bir kez daha Xbox One’ın tanıtımı konusunda yapılan yanlışlara değinirken, rakipleri Sony’nin kendi yeni nesil konsolu PlayStation 4’ü tanıtma şeklini ve bağımsız oyunlara verdiği desteği övdü. Microsoft yeni nesil konsolunu E3 2013 kapsamında tanıtırken daha çok sunacağı yan özelliklere odaklanırken, Sony odağını oyunlar üzerinde tutmuş ve bu etkinlikten oldukça başarılı bir şekilde ayrılmıştı.

Sony’nin E3 2013 kapsamındaki tanıtımından övgüyle bahseden Spencer, sunum sırasında seyirciler arasında olduğunu ve sunumdan oldukça etkilendiğini belirtiyor. Özellikle Sony’nin küçük çaplı ve bağımsız oyun yapımcılarına büyük yer vermesinin kendisini fazlasıyla etkilediğini itiraf eden Spencer, rakiplerinin sunum şeklinden de etkilenmiş gibi görünüyor. Spencer her ne kadar Sony’nin oyunlara odaklanarak elde ettiği avantajı kabul ediyor olsa da, kendi oyun konsollarının da giderek gelişme gösterdiğini vurgulamaktan geri kalmıyor. Spencer’a göre, son dönemde bağımsız oyun yapımcılarına birçok kolaylık sağlamaya başlayan Microsoft’un bu çalışmaları Xbox One için oldukça önemli başarıları beraberinde getirecek.

YouTube Konusunda Kritik Karar