Güneş Enerjili Uçak Dünyayı Turlayacak

Güneş Enerjili Uçak Dünyayı Turlayacak

Güneş enerjili uçak üzerinde çalışan Solar Impulse ekibi, yakında dünya çevresinde bir yolculuğa çıkması beklenen yeni uçağını tanıttı.

İsviçre’de yer alan federal teknik üniversitesi EPFL bünyesinde görev alan Solar Impulse ekibi, güneş enerjisiyle çalışan uçaklar geliştirmek amacıyla uzun yıllardır faaliyet göstermekte. Bugüne kadar bu alanda önemli gelişmelere imza atan ekip, dün düzenledikleri etkinlikle yeni güneş enerjili uçaklarını tanıttılar. Teknoloji dünyasından ve basın sektöründe birçok ismin katıldığı bu seremoni kapsamında tanıtılan yeni güneş enerjili uçak, önümüzdeki yıl dünya çevresinde bir yolculuğa çıkarak bir ilke imza atacak.

Solar_Impulse_2_DG

Solar Impulse 2 adıyla anılan bu yeni uçak, daha önce aynı ekip tarafından geliştirilen ve hem Avrupa hem de ABD üzerinde uçurulan güneş enerjili uçağın yeni modeli olarak lanse ediliyor. Solar Impulse tarafından geliştirilen bu yeni uçak 73 metrelik kanat genişliğiyle, öncülüne göre biraz daha büyük. Projenin hayata geçirilmesinden sorumlu olan Bertrand Piccard ve André Borschberg’in açıklamasına göre, herşey beklendiği gibi gittiği taktirde önümüzdeki yılın Mart ayında Solar Impulse 2 dünyayı turlayacak. Bu yolculuğu boyunca herhangi bir yakıt kullanmayacak olan Solar Impulse 2, kanatlarının üstünde yer alan 17.000 güneş hücresiyle enerjisini sağlayacak. Ayrıca uçakta yer verilecek olan bataryalar sayesinde, gece uçuşları da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Kaspersky XP Kullanıcılarını Uyardı