Phil Spencer yeni Xbox hakkında açıklama yaptı!

Xbox Project Scarlett

Xbox’ın patronu olan Phil Spencer, 2020’de satışa sunulacak olan yeni Xbox’ın fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, yeni Xbox’ın fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 4 ile Xbox One arasındaki yarışı rakibinin karşısında ezile ezile bitiren Xbox cephesi, umudunu yeni nesile saklıyor. Özel oyun kavramını sırf daha fazla oyun satabilmek adına yok eden Microsoft cephesi, bu yıl yaptığı hataları yapmayacak gibi görünüyor.

Bu nesilin başında PlayStation 4 399 dolardan Xbox One ise 499 dolar gibi saçma bir fiyattan satışa sunulmuştu. PS4’ten daha güçsüz olmasına rağmen kimsenin kullanmadığı Kinect’i satmak için maliyeti arttıran Microsoft cephesi, bu hatadan çok geç de olsa vazgeçemişti.

PlayStation 5 konsept videosu oyuncuları heyecanlandırıyor!

Dünyanın en güçlü konsolu Xbox One X’i tanıtıp 4K çözünürlüğünde Minecraft oynatan Microsoft, bu hataları tekrarlamayacağını açıkladı. Xbox’ın patronu olan Phil Spencer, yapmış olduğu açıklamada; “Güç ve fiyat konusunda pozisyonumuzun dışına çıkmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Phil Spencer

Yeni nesilde Sony ile rekabet edeceklerinin altını çizen Xbox’ın patronu, fiyat konusunda rakibi ile aynı seviyede bir konsol sunacak gibi görünüyor. PlayStation 3 ile Xbox 360 dönemini hatırlayanlar bilir. Xbox 360 rakibinden daha düşük fiyatla satışa sunulmuştu. Bu sayede Xbox 360’ın satışları Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerinde PS3’ü geçmeyi başarmıştı.

Ancak Microsoft özel oyunlarına önem vermeyince yarışı yine PlayStation 3 önde bitirmişti. Microsoft ısrarla hatalarından ders almamaya devam ediyor. Umarız yeni nesilde bu durum değişir ve güzel bir yarışa şahitlik ederiz.