Akıllı saat pazarında zirvede Apple var

Apple Watch 8 özellikleri

Akıllı saat pazarında 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 13’lük bir büyüme yaşanırken, Apple yine zirvede yer aldı.

Akıllı telefonlardan kulaklıklara girdiği her pazarda zirveye oynayan Apple, 2015 yılında çıkardığı ilk Apple Watch ile adım attığı akıllı saat pazarında da zirveye yerleşmiş durumda.

Counterpoint Research adlı analiz şirketi tarafından yayınlanan son rapor, akıllı saat pazarındaki son durumu gözler önüne serdi. İlk olarak, bu pazarın kendisi geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13’lük bir büyüme yaşamış durumda. Giyilebilir teknolojilerin her geçen gün daha çok ilgi görmesi özellikle bu pazara yaramış durumda. Tabii akıllı bileklik pazarı da bundan en çok etkilenen bir diğer pazar.

akıllı saat

Akıllı saat pazarındaki bu yükseliş, haliyle bu pazara liderlik eden Apple’a da yansımış durumda. Amerikalı teknoloji devinin Apple Watch satışları da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yükseliş gösteriyor. Öte yandan bu alanda Apple’ın en büyük rakipleri arasında yer alan Samsung ve Xiaomi’nin de satışları artmış durumda. Ancak Samsung ve Xiaomi de büyümüş olsa da Apple daha fazla büyüyerek aradaki farkı açmayı başardı.

Counterpoint Research analisti Sujeong Lim’e göre Apple’ın bu yükselişin başlıca sebebi kullanıcıların markaya olan sadakati. Halihazırda bir Apple ürünü kullanan kişilerin ilk tercihi Apple Watch oluyor.

Huawei, Apple ve Samsung’un ardından üçüncü sırada yer alsa da uluslararası pazarda yeterince etkili olamadığı için büyüme kaydedemedi. Bu yüzden hemen arkasındaki Xiaomi ile arasındaki fark biraz daha kapandı.

Google Pixel 7 prototipleri eBay’de satılıyor