Yeni nesil konsollar peynir ekmek gibi satıyor

Yeni nesil konsollar

Yeni nesil konsollar PlayStation 5, Xbox Series X ve Series S dünyada adeta peynir ekmek gibi satıyor. Peki, ya Türkiye’de durum ne?

Koronavirüs salgını, birçok insanın davranış modelinde ve rutininde birçok değişikliğe neden oldu. Dünyanın her yerinde insanların güvende kalabilmeleri için içeride kalmaları gerekiyordu. Bu, birçok insanın kendilerini meşgul etmek için alternatif yollar aramaları gerektiği anlamına geliyor. Elbette bu, birçok kişi için ekran süresini artırdı. Çok sayıda insan da teselli için oyun konsollarına yöneldi. Yeni gelen rapora göre, Yeni nesil oyun konsolları PS5 ve Xbox Series X/S peynir ekmek gibi satılıyor.

Yeni nesil konsollar stoklarını anında tüketti

Sony PS5 için, birden fazla platformdaki stoklarını 24 saat içinde tükendi. Microsoft’un yeni Xbox Series X/S oyun konsolu, Kuzey Amerika, Japonya ve diğer yerlerde birden çok kanal aracılığıyla önceden satıldı.

Yüksek satışlar Sony’nin ve Microsoft’un en yeni konsollarıyla sınırlı değil. Ağustos ayında Nintendo, 2020 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Finansal verilerine göre, tarihinin en yüksek üç aylık raporunu kaydetti. Nintendo’nun net karı 5 kattan fazla.

Oyun konsollarının satışları artıyor ve ilgili oyun geliştiricileri iş fırsatları yaratıyor. Ancak yetersiz yetenek ve Ar-Ge fonu sıkıntısı sorunları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bir oyun şirketinin üst düzey bir yetkilisi, Çin’de konsol oyunları ve yüksek kaliteli PC oyunları pazarının henüz gelişme aşamasında olduğunu söylüyor.

Yeni nesil konsollar

Konsollara ve PC’lere odaklanan yeni başlayan oyun şirketleri için finansman maalesef ki handikap oluşturuyor. Bu nedenle geliştirme döngüsü genellikle nispeten uzun oluyor.

Asya oyun pazarı araştırma ve danışmanlık şirketi Niko Partner tarafından yayınlanan verilere göre; Çin’in konsol oyun pazarı geliri 2019’da 997 milyon dolara, 2024’te 2.15 milyar dolara ulaşacak. 2019’da toplam konsol oyun oyuncusu sayısı 11 milyona ulaşacak . Bu değer 2024’te 19,15 milyona çıkacak.

PS5 Türkiye oyun fiyatları açıklandı

Sektör içerisindeki bilgilere göre Çin oyun pazarında mobil oyunlar hala büyük bir paya sahipken, konsol oyunları yüksek bir oran oluşturmuyor. Çin pazarını diğer dış pazarlarla karşılaştırırsanız, konsol oyunları ciddi şekilde geride kalıyor.