Microsoft Xbox Series X performansı hakkında açıklama yaptı

Xbox Series X fiyatı

Microsoft yeni nesil konsol Xbox Series X ve Series S’in performansı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte konunun detayları.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Microsoft kısa bir süre önce yeni nesil konsollarını satışa sunmuştu. ABD merkezli teknoloji devi yeni nesil konsolu Xbox Series X‘i dünyanın en güçlü konsolu sloganıyla oyun severlerin beğenisine sundu.

Fakat hali hazırda satışa çıkan oyunlarda ufak bir terslik var. Çünkü yeni nesil konsollar için optimize edilen Devil May Cry 5, AC Valhalla ve CoD Black Ops Cold War gibi oyunlar Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5‘te daha yüksek bir performans sunuyor.

Xbox Series X

Microsoft Xbox Series X ve S’in performansını araştırıyor

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu sonuçların ardından Microsoft da bazı açıklamalarda bulundu. Yeni nesil konsollarındaki bu performans düşüşünün farkında olduklarını belirten yetkililer, oyun geliştiricileri ile sorunun kaynağına ilişkin araştırmalar yaptıklarını ifade ettiler.

Buradaki sorun eğer tek bir oyunda ortaya çıksaydı yani sadece bir oyun PS5’te daha iyi performans gösteriyor olsaydı, sorunun kökeni yapımcı ekip diyebilirdik.

Fakat yeni nesil için optimize edilen hemen hemen tüm oyunlarda bu sorun mevcut. Yani şu anda Xbox Series X oyunları kapasitesi hacminde çalıştırmıyor.

Bu olumsuz tablonun neden oluştuğu ise şimdilik soru işareti. Fakat mevcut performans sorunlarının Xbox Series X almayı düşünenleri etkilemesi de kaçınılmaz görünüyor.

Xbox Live Gold Aralık oyunları açıklandı