Nokia telefonları en güvenilir telefon seçildi

Nokia telefonları

Nokia telefonları araştırma firması Counterpoint Research’ün araştırmasına göre piyasanın en güveniliri seçildi. Peki, neden?

HMD Global, Nokia akıllı telefonlarının yeniden canlanmasından bu yana yılların en iyisini geçirmiyor olabilir. Bu süreçte, Finlandiyalı şirket birkaç akıllı telefonunu ertelemişti. Buna rağmen, Nokia, bazı müşteriler için en güvenilir şirketlerden biri olmayı başardı. Nokia telefonları araştırma firması Counterpoint Research’ün araştırmasına göre piyasanın en güveniliri seçildi.

OnePlus Nord N10 5G orta segmentte yargı dağıtıyor

Counterpoint’in sıralaması dört önemli segmenti değerlendiriyor: Yazılım güncelleme sıklığı, güvenlik güncellemeleri, yapı kalitesi ve kurumlar için önerilen cihazlar. Nokia, akıllı telefonlarını düzenli güvenlik yamalarıyla güncel ve güvende tutarak sağlam bir iş çıkarıyor.

Aslında Nokia’nın Android One programıyla gerçekten başarılı olan tek şirket olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle, tüm Nokia akıllı telefonları şu anda Android 10 güncellemesini aldı. Şirketin Android 10 çalıştıran toplamda 20 akıllı telefonu var. OnePlus sadece 7 cihazla ikinci sırada yer alıyor.

Yani HMD Global’in burada mükemmel bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Bunun Android One programından kaynaklandığı söylenebilir. Xiaomi, Android One cihazlarının bir karmaşa olabileceğini kanıtlıyor.

Nokia telefonları

Araştırma firması ayrıca, kurumsal önerileri almak için HMD’yi en büyük cihaz portföyünde listeliyor. Bu belirli cihazların iyi bir kısmı, yaygın olmayan aylık güvenlik yaması güncellemelerini aldığı anlamına geliyor.

OnePlus ayrıca, her ay güvenlik yamaları alan uygun cihazlarının yüzde 90’ı gibi iyi bir puanla ikinci sırada yer alıyor. Samsung cihazların yüzde 22’si ve Huawei cihazlarının yaklaşık ise yüzde 29’u için güvenlik yamalarını alıyor. Xiaomi ve Realme, telefonlarının yaklaşık üçte ikisine her ay güvenlik yamaları geliyor.