Yeni mobil ödeme sistemi OnePlus Pay duyuruldu!

oneplus pay

Kendi mobil ödeme sistemini kullanan akıllı telefon üreticileri arasına OnePlus da katıldı. Çinli üretici OnePlus Pay ismini verdiği yeni ödeme sistemini duyurdu.

Son dönemde mobil ödeme sistemlerinin sayısında hatırı sayılır bir artış mevcut. Her ne kadar bu sistemler ülkemizde henüz çok yaygın olmasa da Avrupa ve Amerika’da kredi kartlarının yerini almış durumdalar.

Akıllı telefonlarda yer alan NFC sistemiyle uyumlu olan mobil ödeme sistemleri, teknik anlamda kredi kartı mantalitesiyle çalışıyor. Bu sistemde yanınızda cüzdan ya da kredi kartı olmasa bile akıllı telefonunuz ile ödeme gerçekleştirebiliyorsunuz.

Daha önce Apple, Samsung ve LG gibi akıllı telefon sektörünün önde gelen isimleri kendi mobil ödeme sistemlerini tanıtmıştı. Geçtiğimiz gün de Çin’in akıllı telefon üretimi konusunda önemli isimlerinden OnePlus kendi mobil ödeme sistemini duyurdu.

OnePlus Pay ismiyle tanıtılan sistem, Apple Pay ya da Samsung Pay’den farklı bir yapıya sahip değil. İşleyip olarak diğer üreticilerin mobil ödeme sistemi ile aynı kalibrede olan OnePlus Pay ilk etapta Çin’de kullanıma sunulacak.

Bu mobil ödeme sisteminin global pazara ne zaman çıkacağı ise henüz netleşmiş değil.

Düşük fiyatlı Galaxy Fold geliyor