LG Pay ödeme sistemi telefonsuz çalışacak!

lg mobil odeme

LG Pay yeni bir ödeme sistemi olarak karşımıza çıkacak. Ancak bu ödeme sistemini kullanmak için akıllı telefon şart değil!

Mobil ödeme sistemleri konusunda kozlarını tek tek ortaya koyan firmalara yeni bir rakip geliyor. Apple Pay, Samsung Pay ve Android Pay’in yeni rakibi LG Pay isimli yeni mobil ödeme sistemi. Ancak LG Pay çok daha rekabetçi olabilir. Çünkü ilginç bir özellik sunacağı iddia ediliyor.

LG Pay telefon olmadan çalışabilecek!

Bir süredir bahsedilen LG Pay ödeme sisteminin telefonsuz çalışabileceği iddiası kısa süre önce ortaya atıldı. İddiaya göre “LG White Card” isimli bir cihaz yardımıyla bu ödeme sistemini kullanmak mümkün olacak. Bu cihaz için akıllı kart benzetmesi yapabiliriz. Standart kredi kartı ölçülerindeki kartın fotoğrafına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kartın üzerinde ufak ve tek satırlık bir ekran olduğu dikkatinizi çekmiş olabilir. Bu ekranda batarya durumu ve ödemeyle ilgili detaylar görünecek. Kartın sol tarafında tıpkı normal kredi kartlarında olduğu gibi elektronik bir bölüm bulunuyor. Sağ üst köşede ise “LG Pay” yazısı dikkat çekiyor. Tam olarak nasıl çalışacağı henüz belli olmayan bu kart ile ilgili ilginç bir tahmin var. İddiaya göre, LG, akıllı telefonları için bu kartın içerisine yerleştirilebileceği bir kılıf üretecek ve karta sahip olan herkes aslında akıllı telefonuna mobil ödeme sistemi özelliği kazandıracak. Güvenlik konusunun nasıl çözüleceği henüz bilinmiyor.

“LG White Card” ile desteklenen bu ödeme sisteminin önümüzdeki ay Barselona’da düzenlenecek olan MWC 2016’da lanse edilmesi bekleniyor. Ne zaman kullanıma sunulabileceğine dair şimdilik bir bilgi yok.

lg-pay-mobil-odeme

10 yıl öncesinin en iyi 6 telefonu! (2016-2006)