LG Pay global pazara açılıyor

lg pay

Son dönemde mobil ödeme yöntemleri giderek yaygınlaşmaya başladı. Her ne kadar ülkemizde henüz istenilen seviyede olmasa da Amerika, bazı Avrupa ülkeleri ve Güney Kore’de mobil ödeme yöntemleri ile alış verişin hat safhada olduğunu söylemek mümkün. Keza birçok akıllı telefon üreticisi de bu sebepten ötürü kendi mobil ödeme sistemini yapılandırmış durumda. Örneğin Amerika’da Apple Pay ve Samsung Pay yaygın olarak kullanılırken, Güney Kore’de ise LG Pay ve Samsung Pay’in pazar payı daha fazla. Yani kullanılan mobil ödeme yöntemler, o pazarda güçlü olan üreticinin lehine gelişiyor. Şimdi ise LG, Güney Kore’den sonra en güçlü olduğu ikinci pazar olan Amerika’yı göz önüne almış durumda.

LG Pay sonunda Güney Kore dışına çıkacak

Bilindiği üzere LG mobil ödeme sistemini yaklaşık 1 sene önce kullanıma sokmuştu. İlk olarak LG Pay ismini verdiği ödeme sistemini kendi ülkesinde deneme kararı alan Güney Koreli teknoloji devi, sonunda global pazar yolundaki ilk adımını attı.

Güney Kore kaynaklı sızdırılan bazı raporlara göre, LG Pay 2018 ile birlikte Amerika’da da kullanıma girecek. LG’nin ilk etapta bu ödeme yöntemini yeni amiral gemisi modelleri G7 ve V40 ile aktifleştirmesi bekleniyor.

Öte yandan Güney Koreli teknoloji devinin ABD’de LG Pay yerine LG Wallet ismini kullanması da gündemde. Elbette bu henüz kesinleşmiş bir bilgi değil.

Son olarak LG Pay’in en önemli rakiplerinden Samsung Pay’in 14, Android Pay’in ise 17 ülkede kullanımda olduğunu hatırlatalım.