Mobil ödeme sistemleri ne kadar güvenli?

mobil p

#İŞBİRLİĞİ

Kredi kartlarının yerini almaya başlayan mobil ödeme sistemleri gerçekten güvenilir mi? İşte bu sorunun cevabını masaya yatırıyoruz.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, insanların ödeme alışkanlıkları da değişmeye başladı. Önceleri para vardı. İnsanlar genel itibari ile alışverişlerde nakit kullanıyorlardı. Sonrasında ise kredi kartları geldi. Kredi kartlarının yaygınlaşmasıyla, nakit ihtiyacı da ortadan kalkmaya başladı. İnsanlar genel itibari ile alışverişlerinde kredi kartı kullanmaya başladılar. Şimdi ise kredi kartları da yerini mobil ödeme sistemleri denilen yeni teknolojiye bırakmaya hazırlanıyor.

Her ne kadar bazı insanlar kredi kartı kullanmaya karşı olsa da, yine de günümüz dünyasında bu kartlar insanların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İnsanların binlerce lirayı cebinde güvenli bir şekilde tanımasına imkan veren bu kartlar dijital ortamda kullanıldığında ise büyük kayıplara neden olabiliyor.

Peki yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan mobil ödeme sistemleri bu kayıpların önüne geçebilecek mi? Ya da şöyle soralım mobil ödeme sistemleri ne kadar güvenli?