M4’lü MacBook Pro’nun Bir Videosu Daha Ortaya Çıktı

macbook pro

Apple tarihinin en büyük sızıntılarından biriyle karşı karşıya kaldı. Henüz açıklanmamış olan M4 işlemcili MacBook Pro’dan başka bir video daha geldi. Neler olup bittiğine daha yakından bakalım.

Apple, 2010’da iPhone 4 sızıntısıyla sarsılmıştı. Telefon bir Apple çalışanı tarafından barda unutulmuş ve sonrasında kıyamet kopmuştu. Apple şimdi ise daha büyük sızıtıyla karşılaştı. Hatırlarsanız kısa süre önce YouTube’ta bir Rus kullanıcı tarafından duyurulmamış M4’lü MacBook Pro‘nun kutu açılış ve önbakış içeren videosu yayınlanmıştı. Şimdi de Romancev768 nickli başka bir Rus YouTube kullanıcısı M4 işlemcili dizüstü bilgisayarın yeni videosunu paylaştı.

Mark Gurman ve birkaç farklı kaynağın açıklamasına göre videolardaki M4’lü yeni MacBook Pro gerçek. Peki nasıl oldu da bu sızıntı gerçekleşti? Apple yeni M4’lü Mac’leri tanıttıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tüketicilere ulaştırmak istiyor. Bu yüzden de dünyanın pek çok yerindeki depoları da önceden doldurdu. Bir şekilde bu depolardan birinden yeni MacBook Pro ele geçirildi ve videolar yayınlandı. Apple, Rusya’daki satışlarını durdurmuştu. Büyük ihtimalle sızıntı cihaz Avrupa’dan Rusya’ya gitmiş olabilir. Yeni Mac’lerin 28 Ekim’de tanıtılması, 1 Kasım’da da satışa sunulması bekleniyor.

macbook pro

Yeni bilgisayarın kutusu üzerinde geçtiğimiz sene piyasaya sürülen M3’lü MacBook Pro’nun duvar kağıdı görünüyor. Hatta bu sebeple videoların sahte olabileceği belirtiliyordu, ama daha önce söylediğimiz gibi Mark Gurman ve farklı birkaç kaynak sızıntının gerçek olduğunu doğruladı. Kutuda eski duvar kağıdının kullanılması garip ve nadir bir seçim. Sızıntı videolarda yeni 14 inç’lik MacBook Pro’da standart M4 işlemcisi (10 çekirdek GPU, 10 çekirdek CPU), 512 GB depolama alanı ve 16 GB RAM yer alıyor. En dikkat çekici yükseltme RAM kapasitesinde. Standart M3’lü Pro modellerinde 8 GB RAM var. 16 GB RAM olmasının iki büyük nedeni var. Birincisi insanların 8 GB RAM’i eleştirmesi, ikincisi ise Xcode’da yapay zeka özelliklerinin kullanılması için minimum 16 GB RAM gerekiyor.

Samsung Galaxy S25 FE İnce Tasarıma Sahip Olacak