15 inç’lik MacBook Air’ın eli kulağında! Çıkış tarihi çok yakın

macbook air

Apple’ın 15 inç’lik MacBook Air çıkarmak istediğini sağır sultan bile duydu. Ross Young daha önce paylaştığı raporunda 15 inç’lik ekran paneli üretiminin başladığını belirtmişti. Bu panel üretimi de yeni Air modelinin yolda olduğunu gösteriyordu. Young yeni bir rapor paylaştı ve 15 inç’lik yeni MacBook Air’ın çıkış tarihini açıkladı.

Ross Young, Apple cihazların ekranları hakkında harika bir sicile sahip. Geçmiş dönemde yaptığı açıklamalar, olası Apple cihazları ortaya çıkarmıştı. Young’a göre 15 inç’lik MacBook Air nisan ayında piyasaya sürülecek. Aslında Young geçtiğimiz ay yeni modelin nisan veya mayıs başlarında geleceğini öngörmüştü. Ancak çıkış tarihini nisan ayına çekerek, daha belirginleştirdi.

Apple genelde yeni ürünlerini mart ayı civarında duyuruyor, fakat nisan ayında da bir iki kere etkinlik yapmıştı. Bunun üzerinden gidecek olursak, teknoloji devinin bu ay içinde duyuru yapıp, yeni MacBook Air’ı ön siparişe açması şaşırtıcı olmaz.

macbook air

Sektörde sağlam bağlantıları olan Digitimes’a göreyse yeni Air’ın sevkiyatı bu senenin ilk çeyreği içinde başlayacak. Ama sevkiyatın düşük seviyelerde olması bekleniyor. Diğer yandan Digitimes, yeni Air’da M2 işlemcisinin olacağını da belirtti.

15 inç’lik modelin M2 ya da M3 işlemciyle mi geleceği belirsizdi. TSMC, M3 işlemcinin üreticime başlamış durumda. Fakat kaynaklar bu işlemcinin durumunun şüpheli olduğunu ileri sürmüşler ve M2’nin yeni Air modellerinde olacağını vurgulamışlardı. 15 inç’lik modelle birlikte 13 inç’lik başka bir modelin de duyurulması bekleniyor.

ZTE nubia Z50 Ultra performans testinde görüldü