iPhone su dayanıklılık testi ile gönülleri fethetti

iPhone 15 Ultra

Amerikalı teknoloji devi Apple teknoloji efsanelerine konu olacak bir olayın daha baş kahramanı haline geldi.

iPhone su dayanıklılık testi ile gönülleri fethetti. 17 Şubat’ta Brasília’daki Paranoá Gölü’nde bir gece dalışı sırasında, eğitmen Edinho Rocha, 7 metre derinlikte bir cep telefonu buldu. Cihazı aldı ve kıyıya döndüğünde onu açmaya karar verdi. Herkesi şaşkına çeviren olaysa o anda yaşandı, cep telefonu çalışıyordu. Net olarak ifade edilmese de iPhone 11 ya da iPhone 12 modellerinden biri olduğu ifade edilen bu cihaz, gerçekten görenleri kendine hayran bıraktı. Eğitmen Edinho ise, cihazın sahibini bulmaya karar verdi.

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

Cep telefonu kilidi olduğu için, sahibini bulmak için bir video kaydetti ve sosyal medyada paylaştı. Video, 17 bin görüntülenme aldı ve paylaşımlar sayesinde cihazın sahibi Breno Rafael bulundu. Birkaç gün önce, Breno, cep telefonu ve her şeyiyle bir kadını boğulmaktan kurtarmak için göle atlamıştı.

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

iPhone su dayanıklılık testi ile gönülleri fethetti

Serüvenine ilişkin bilgi veren Breno: “Kayak yaparken Paranoá Gölü’nde bir kadının boğulduğunu görünce hemen yardım etmek için kayağımdan atladım. Kurtarma yeleğim ve cep telefonum vardı. Kadına yardım etmek için atladım ve onu kıyıya kadar götürmeyi başardım.” şeklinde konuştu.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

Edinho, Breno’nun kahramanlık hikayesini duyduktan sonra ona cep telefonunu iade etmek için seyahat etti. Breno, cihazının suya dayanıklı olmasına rağmen, uzun süre suda kalması nedeniyle cihazının bozulacağından korkuyordu. Edinho, cep telefonunu bulduktan sonra, onu denize atmayı düşündüğünü ancak bir şeylerin ona bulunduğu kişiyi bulması gerektiğini söylediğini belirtti.

Facebook Reels için yeni özelliğini duyurdu