Yeni MacBook Air M1 ile Intel’i tokatladı

Apple M1

Yeni MacBook Air, Apple M1 işlemcisi ile Intel işlemcileri performans testinde geride bırakmayı başardı. ARM’ın gücü görülmeye değer.

Apple, ARM mimarisini gelişmiş performans ve enerji verimliliği ile Mac’e getiren Apple Silicon “M1” çipli ilk Mac’lerini tanıttı. Şirket, M1 çipinin çoğu PC işlemcisinden daha güçlü olduğunu söylemişti. Bugün ise yeni bir kıyaslama testi, M1 çipli yeni MacBook Air modelinin Intel işlemcili 16 inç MacBook Pro’yu bile geçebileceğini ortaya koydu.

AnandTech, M1 çipinin aslında piyasadaki en hızlı dizüstü bilgisayar CPU’su olma potansiyeline sahip olduğunu savundu. Bugün gelen yeni kıyaslama sonuçları bunu kanıtlıyor gibi görünüyor. M1 çipli yeni MacBook Air, tek çekirdekli testlerde 1687 ve çok çekirdekli testlerde 7433 puan aldı.

Yeni MacBook Air

Karşılaştırma için, Intel Core i9 işlemciye sahip üst düzey 16 inç MacBook Pro modelinin 1096 tek çekirdekli ve 6870 çok çekirdekli puan aldığını belirtelim. MacBook Air’deki M1 çipinin hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli Intel Core i9 işlemciden daha iyi performans göstermesi son derece umut verici görünüyor.

Karşılaştırma sonuçları ayrıca; M1’in 8 çekirdekli yonganın temel frekansının 3.2GHz olduğunu gösteriyor. 16 inç MacBook Pro’da bulunan 8 çekirdekli Intel Core i9 işlemcinin 4.8GHz’e kadar Turbo Boost ile 2.3GHz’de çalıştığını belirtelim.

Android ve iOS güvenlik açıkları şirketleri harekete geçirdi

ARM tabanlı Apple M1 işlemci, PC sektöründe katların yeninden dağıtılmasına neden olacak. iPhone ve iPad uygulamalarını da native olarak çalıştıracak olan M1 yonga seti sayesinde Apple büyük başarılara imza atacak.