Huawei Mate X2 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

Huawei Mate X2

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate X2 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Bakalım Çinli dev yenilik olarak ne sunacak?

Huawei tüm zorluklara rağmen büyümeye devam ediyor. Çinli firmanın önümüzdeki yıl tanıtacağı yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate X2 hakkında bugün yeni detaylar ortaya çıktı. Peki, yeni model bizlere neler sunacak?

Katlanabilir Huawei Mate X2 hakkında yeni detaylar

Digital Chat Station’dan gelen açıklamaya göre Mate X2, yakın zamanda tanıtılan Mate 40 serisinin en iyi modellerinde olduğu gibi 66W hızlı şarj desteği ile gelecek. Raporlara göre, cihazda 8.03 inç ana OLED ekran ve 6.45 inçlik ek ekran yer alacak.

Telefonun kalbinde ise 5nm üretim süreci ile üretilen Kirin 9000 yonga seti bulunacak. 2021’in ilk yarısında tanıtılması beklenen bu model kamera açısından da tatmin edici olacak.

Çinli şirket şu anda küresel pazarda pek iç açıcı konumda değil. Bunun nedenini zaten herkes biliyor. Ancak ABD dışındaki bazı pazarlarda, Huawei’nin çok sayıda hayranı var ve akıllı telefon pazarında lider. Amerika Birleşik Devletleri’ni 5G teknoloji sektöründe lider yapma hedefini belirleyen Beyaz Saray yetkililerinin markaya yönelik son yaptırımları, Huawei cihazlarının son dönemde popüler olmasına katkı sağladı.

Huawei Mate 40 Pro kamerasıyla rakipsiz olacak

Çinliler, aktif olarak Huawei cihazlarına geçmeye başladı. Sadece akıllı telefon endüstrisinin zirvesinde kalmasına değil, aynı zamanda bu yılın ikinci çeyreğinde dünya çapında en iyi akıllı telefon üreticisi olmasını sağladı.

Huawei Mate X2

Şirketin üretim tesisleri, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Mate 40 ailesine yönelik artan talebe ayak uyduramadı. Huawei, yeni cihazlara olan yüksek taleple başa çıkamayacağını doğruladı. Büyük olasılıkla sorun, Çinli şirketin sınırlı miktarda Kirin 9000 yongasına sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu sorun da yakında TSMC ile olacak anlaşma ile çözülecek gibi görünüyor.