Yeni MacBook Pro M1 çip ile geldi

macbook

Apple, PC sektöründe Apple M1 ile yeni bir devir başlattı. Bu süreçte M1 çipli yeni MacBook Pro tanıtılı. İşte özellikleri ve fiyatı.

Apple One More Thing etkinliğinde, Mac’ler için yepyeni 5nm M1 çipini tanıttı. Cupertinolu firma, iyileştirilmiş pil ömrü ve daha fazla performans sunan Apple M1 çipli yeni MacBook Pro modelini de bu süreçte satışa sundu.

Yeni MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, 2560 × 1600 çözünürlüğe, 500 nit parlaklık, P3 renk gamı ​​ve True Tone teknolojisine sahip 13,3 inç Retina ekrana sahip. Pro modeli 4 performans çekirdeği ve 4 verimlilik çekirdeği, 8 çekirdekli GPU ve 16 çekirdekli Neural Engine ile 8 çekirdekli bir CPU’ya sahip Apple M1 yongası tarafından destekleniyor.

Apple, aktif soğutma sistemi ile eşleştirilmiş 8 çekirdekli CPU’nun önceki nesle göre 2,8 kata kadar daha hızlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca firma 8 çekirdekli GPU’nun 5 kata kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. Dahası, makine öğrenimi artık önceki nesle kıyasla 11 kata kadar daha hızlı. Bellek tarafına gelince, 16 GB’a kadar yapılandırılabilir ve 2 TB’a kadar SSD seçenekleri yer alıyor.

Tim Cook yalancılıkla suçlanıyor Apple davası başladı

MacBook Pro 13 inç’teki pil ömrü de iyileştirildi. Artık 17 saate kadar kablosuz web taraması ve 20 saate kadar video oynatma sağlıyor. Bu da önceki neslin pil ömrünün iki katı anlamına geliyor.

Makas mekanizmalı Magic Keyboard ve tanıdık Touch Bar ile birlikte gelir ve bağlantı noktalarına gelince, USB 4 destekli 2x Thunderbolt bağlantı noktası ve bir kulaklık girişi yer alıyor. Ayrıca bağlantı için Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 desteği vardır.

macOS Big Sur ile gelen yeni modelin diğer yeni özellikler arasında stüdyo kalitesinde mikrofonlar, M1 çipte Secure Enclave ve Touch ID yer alıyor.

Türkiye’de baz modeli 14.299 TL’den başlayan yeni modelin fiyatı 16.499 TL’ye kadar çıkıyor.

yeni MacBook Pro