Yeni Mac Pro muazzam bir güce sahip olacak!

yeni Mac Pro

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple’ın önümüzdeki aylarda duyurmayı planladığı yeni bilgisayarlar arasında Mac Pro’nun bir M2 çeşidi de var.

Yeni Mac Pro muazzam bir güce sahip olacak! En son Power On bülteninde yazan Gurman, şirketin üst düzey masaüstünün 24 çekirdekli CPU ve 76 çekirdekli GPU’nun yanı sıra 192 GB belleğe sahip bir yonga seti içeren bir sürümünü test ettiğini bildirdi. Apple’ın, Mac Pro’yu yapılandırırken müşterilerin iki farklı yonga seti arasında seçim yapmasına izin vereceğini tahmin ediyor. Şu an için Gurman bunlara “M2 Ultra” ve “M2 Extreme” adını verdi.

yeni Mac Pro

Gurman “Benim inancım, Mac Pro’nun 24 ve 48 CPU çekirdeği ve 76 ve 152 grafik çekirdeği seçenekleriyle birlikte 256 gigabayta kadar bellekle birlikte sunulacağı” diye yazdı. Gurman, bu yongaların “M2 Max’ten en az iki veya dört kat daha güçlü” olacağını, Apple’ın henüz duyurmadığı bir işlemci olduğunu ekliyor.

yeni mac pro

Yeni Mac Pro muazzam bir güce sahip olacak!

Bu çekirdek sayıları perspektife koymak için, temel M2’de 8 CPU çekirdeği ve 10 GPU çekirdeği bulunuyor. Bu arada, duyurulmamış M2 Max’in 12 CPU çekirdeği ve 38 GPU çekirdeği içermesi bekleniyor.

MacBook Pro 16

Yeni Mac Pro gelmeden önce Gurman, Apple’ın yeni Mac mini’nin yanı sıra 14 ve 16 inç MacBook Pro’nun güncellenmiş sürümlerini duyurmasını bekliyor. Ona göre, Apple’ın en yeni üst düzey dizüstü bilgisayarları şirketin yeni M2 Pro ve M2 Max yongalarına sahip olacak, Mac mini ise 2022 MacBook Air’inde bulunan aynı M2 silikonla gönderilecek. Gurman, Apple’ın Mac mini’nin bir M2 Pro varyantını dahili olarak test ettiğini belirtiyor, ancak şirketin bilgisayarın bu sürümünü piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığından bahsetmedi. Bu cihazların önümüzdeki aylarda gelmesi bekleniyor.

Netflix Games oyun sektöründeki ısrarını sürdürmeye devam ediyor