2025’e Kadar Yeni Bir Mac Studio Yok

yeni Mac Pro

Çin’den gelen taze bir rapor yeni Mac Studio ve Mac Pro için daha beklemek gerektiğini belirtti. İşte detaylar…

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan rapora göre M4 işlemcili Mac Studio ve Mac Pro, 2025’te satışa çıkacak. Kaynaklar Apple’ın M4’lü ilk masaüstü modelinin Mac mini olacağını vurguladı. Ayrıca Mac mini’nin M4 ve M4 Pro seçenekleriyle sene sonunda piyasaya sürüleceğini söylediler. Yeni raporda geçen bilgiler Apple hakkında güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman’ın dedikleriyle örtüşüyor. Gurman da yeni nesil Mac Studio ve Mac Pro’nun 2025’in ortasına kadar çıkmayacağını açıklamıştı.

Yeni rapor ve Mark Gurman’ın eski açıklamaları Mac Studio ve Mac Pro’nun iki yıllık yenileme döngüsüne girdiğini gösteriyor. Mesela kısa süre önce tanıtılan M4 işlemcili yeni iPad Pro’lar, M2’li iPad Pro’lardan iki yıl sonra geldi.

mac studio

2024 sonunda yeni Mac mini haricinde standart M4 yongasına sahip giriş seviyesi MacBook Pro’yu da göreceğiz. Üst seviye 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’larda ise M4 Pro ve M4 Max işlemcisi kullanılacaktır. M4 yongasında 4’ü performans, 6’sı verimlilik olmak üzere yeni bir 10 çekirdekli CPU yer alıyor. Yeni çipin 3’ü performans, 6’sı verimlilik olan 9 çekirdekli CPU’ya sahip başka bir modeli daha var.

Yeni M serisi işlemci 2. nesil 3 nm süreciyle üretildi. Çipte yeni bir Display Engine (Görüntü Motoru diyebiliriz) yer alıyor. M4, eski iPad Pro’larda yer alan M2 işlemcisine göre %50’ye kadar daha hızlı CPU performansı ve dört kat kadar daha hızlı render performansı sunuyor. Yeni yonga Dynamic Caching (Dinamik Önbelleğe Alma) özelliğiyle profesyonel uygulamalarda ve oyunlarda önemli ölçüde yüksek performans gösteriyor. Ray Tracing özelliği de var.

Yeni nesil M işlemcisinde yapay zeka özelliklerinin üstesinden gelmek için gelişmiş Neural Engine bulunuyor. Apple’a göre M4’te şirketin şimdiye kadar ki en güçlü Neural Engine’ı yer alıyor ve saniyede 38 trilyon işlem yapabiliyor.

MediaTek yeni Dimensity 7350 yonga setini duyurdu