M3 İşlemcili Mac Mini Bu Sene Çıkabilir

mac mini 1

Bir süredir Mac mini hakkında yaprak bile kıpırdamıyordu. Fakat ortaya atılan yeni iddia sessizliği bozdu.

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir rapora göre M3 işlemcili Mac mini, 2024 sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Raporda Apple’ın yeni Mac mini‘nin erken aşamadaki prototiplerini test ettiği belirtiliyor. Burada ilginç nokta var, geçtiğimiz ağustos ayında geliştirici kodları içinde 15.12 isimli Mac modeli keşfedildi. Bu cihazda 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU ve 24 GB RAM vardı. Mark Gurman gizemli modelin test edilen yeni Mac mini olduğunu ileri sürmüştü. Yeni raporda bahsedilen prototipler, kodlarda bulunan cihazın Mac mini olabileceği şüphesini kuvvetlendiriyor.

mac mini

Apple’ın 2024’teki Mac planları arasında Mac Studio da yer alıyor. Mark Gurman birkaç gün önce paylaştığı yazısında Mac Studio’nun 2024’ün 2. yarısında çıkabileceğini iddia etti. Mac Studio’da M3 işlemcisinin henüz duyurulmamış en üst modeli olan M3 Ultra yer alacak. İşlemcide 32 CPU çekirdeği ve 80 GPU çekirdeği bulunacak. Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce da Apple’ın WWDC’de M3 Ultra’ya sahip Mac Studio’yu tanıtacağını belirtiyor. Gurman, Mac Studio dışında Mac Pro’nun da M3 Ultra ile yenileneceğini ileri sürdü.

Diğer yandan Mark Gurman’a göre Apple’ın 2024 Mac yol haritası pek parlak görünmüyor. Gurman, M3 işlemcili MacBook Air gibi dizüstü cihazların doğru şekilde pazarlanması halinde popüler olabileceğini, ancak Apple’ın düşen satışları tersine çevirme konusunda bazı şüpheleri olduğunu da ifade etti.

Apple Vision Pro Uluslararası Pazarda Ne Zaman Satışa Çıkacak?