Huawei P70 Performans Testinde Görüldü

Huawei P70

Bu ay içinde resmi olarak tanıtılması beklenen Huawei P70, Geekbench performans testinde görüldü. Telefonun özellikleri netlik kazandı.

2023’te akıllı telefon pazarına görkemli bir dönüş yapan Huawei, 2024’e de hızlı bir başlangıç yapmayı planlıyordu. Bu planlar arasında Huawei P70 de önemli bir yer tutuyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve telefonun çıkışı ileri bir tarihe atıldı. Henüz yeni bir tarih açıklanmamış olsa da gelen son bilgiler telefonun çıkışının yakın olduğunu gösteriyor. Huawei P70, bugün de Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde, telefonun belli başlı özellikleri de netlik kazanmış oldu.

Daha önce gelen haberlerde, hem standart modelin hem de Pro modelinin Kirin 9020 yonga setinde güç alacağı söyleniyordu. Geekbench’te yer alan bilgiler ise her iki modelin de Kirin 9000s yonga setinden güç alacağını gösteriyor. Bu yonga seti daha önce Huawei Mate 60’ta da kullanılmıştı.

Huawei P70, tek çekirdekli performans testinden 1243 puan, çok çekirdekli testten ise 3840 puan aldı. Pro modelinde ise bu puanlar 1384 ve 4114’e yükseldi. Öte yandan iki modelden daha yüksek olan üçüncü bir model daha görünüyor ki bunun da daha gelişmiş özelliklere sahip P70 Art olacağı düşünülüyor.

Huawei P70

Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre Huawei P70, 6.7 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekran 1.5K çözünürlükte olacak. Telefonun alışılmadık bir arka kamera tasarımına sahip olacağı söyleniyor. Gelen bilgilere göre telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi OmniVision’ın 50 megapiksellik OV50H’si olacak. Buna etkileyici bir geniş açılı lensin eşlik edeceği söyleniyor ama bu geniş açılı lensin modeli ya da özellikleri henüz netlik kazanmış değil.

Hem standart modelin hem de Pro modelinin Kirin 9010 yonga setinden güç alması bekleniyor. Telefonlara dair ortaya çıkan bir diğer detay da 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alacakları. Telefonun RAM kapasitesi ve dahili depolama alanı gibi diğer detaylar henüz netlik kazanmış değil.

PlayStation Plus’ın Nisan Oyunları Açıklandı