Yeni Nesil Apple Watch Oyunun Kurallarını Değiştirecek

apple watch ultra 1

Cupertino’lu teknoloji devi Apple Watch’ta önemli bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.

DigiTimes’ın haberine göre Apple yeni nesil Apple Watch modellerin birinde pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanmayı planlıyor. Bu malzeme ne işe yarıyor? Anakartın (Devre kartı, Logic Board) daha dayanıklı ve daha ince yapıda olmasını sağlıyor. İnce anakart daha fazla boş alan yaratıyor. Böylece Apple Watch’ta ekstra bileşenler, daha büyük pil ya da yeni sensörler kullanılabilir. Apple cihaza sağlık özellikleri ekmek istediği için ekstra boş bir alan son derece önemli.

Aslında bakır malzemenin iPhone 16’larda yer alabileceği iddia edilmişti. Fakat analist Ming-Chi Kuo bakır malzemenin kullanıldığı prototip iPhone anakartlarının dayanıklılık ve kalite testlerinden geçemediğini söyledi. Pet resin bakır malzemenin tedarikçisi Ajinomoto. Eğer Ajinomoto malzemeyi 2024’ün 3. çeyreğinden önce Apple’ın istediği gibi geliştirebilirse, 2025’teki iPhone 17 Pro’larda ince tasarımlı anakart kullanılabilir. Kuo, malzemenin fiberglas içermediği için iPhone üretiminde delme işlemini basitleştirdiğini de söylüyor. Bu konu daha önce Weibo’da ‘Mobil çip uzmanı’ nickli kullanıcı tarafından da gündeme getirilmişti.

apple watch

Bir dönem gelecek nesil Apple Watch’larda microLED ekran teknolojisinin kullanılacağı haberleri çıktı. Ancak Apple, microLED’li Apple Watch‘u iptal edip, rafa kaldırdı. İddia edilene göre Apple, microLED’in akıllı saate önemli değer katmaması ve yüksek üretim maliyetinden dolayı bu kararı aldı. Apple’ın iptal kararından sonra microLED geliştirme ekibinden birçok kişi işten çıkarıldı. Şu anda microLED’le ilgili herhangi bir proje ise görünmüyor. Bu durum Cupertino merkezli şirket için büyük gerilemeye neden oldu. Sonuç olarak firma yeni nesil ekran teknolojisiyle ürünlerini daha rekabetçi hale getirmek ve rakiplerinin bir adım ötesine geçmek istiyordu.

Škoda Vision Gran Turismo ile Oyun Dünyasında da Adından Söz Ettiriyor