Yeni iOS güncellemesi şaşkınlık yarattı

Apple, iPhone 15'lerin ısınma problemleri için Instagram'ı suçladı!

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın uzun süredir beklenen yeni kapsamlı güncellemesi, iOS 16.1.2. olarak servis edilince, beklentiler de suya düşmüş oldu.

Yeni iOS güncellemesi şaşkınlık yarattı. Amerikalı teknoloji devi Apple, takvimler Eylül ayını gösterdiğinde merakla beklenen iOS 16 sürümünü iPhone kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. Akıllı telefon dünyasının en popüler ismi için servis edilen yeni güncelleme, özellikle kilit ekranındaki kişiselleştirme seçenekleri ile dikkat çekerken, benzer tarihlerde tanıtılan iPhone 14 serisi için bambaşka bir sürpriz daha barındırıyordu: Trafik kazası algılama özelliği.

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Gerçekten de aradan geçen yaklaşık 3 ay içerisinde çok defa haberlere konu olan bu özelliğe baktığımız zaman, Apple’ın insan hayatını kurtaracak çok önemli bir yeniliğe imza attığını görüyoruz. Bununla birlikte sistemin sorunsuz işlediğini söylemek pek de mümkün değil.

iOS 16 iPhone'lar için yeni bir özellik getirecek

Yeni iOS güncellemesi şaşkınlık yarattı

Bugüne kadar pek çok farklı bölgeden gelen şikayetlerde, Trafik kazası algılama özelliğinin olmadık yerlerde devreye girebildiği ve bu nedenle de Acil Servis ekiplerini yanlış ihbarlarla yanılttığı belirtilmişti. İşte Apple tarafından sabah saatlerinde servis edilen iOS 16.1.2. güncellemesi, iPhone 14 serisine özel olan bu hataların giderilmesini hedeflemiş.

Apple iOS 16 güncellemesi, iOS 16 yeni güncelleme, yeni apple güncelleme, büyük apple güncellemep

Bununla birlikte söz konusu güncellemenin iPhone kullanıcılarını büyük hayal kırıklığına uğrattığını da belirtelim. Bu durumun sebebi ise tamamen beklentilerde yatıyor. Bugüne kadar sızdırılan haberlerde, Apple’ın oldukça kapsamlı bir güncelleme paketi üzerinde çalıştığı ve bu güncellemenin de iOS 16.2. ismiyle servis edileceği belirtiliyordu. Ancak kullanıma sunulan güncelleme paketi iOS 16.1’e bağlı ve oldukça kısıtlı bir özellik listesi barındırıyor. Bu durumda da elde iki ihtimal kalıyor: Ya Apple’a yakın kaynaklar fena halde yanıldılar ya da Amerikalı teknoloji devi söz konusu güncellemeyi henüz tamamlayamadığı için önden ufak bir iyileştirme paketi sundu. Hangi senaryonun doğru olduğunu ise zaman gösterecek.

Facebook’a 276 milyon dolar ceza kesildi