iPhone 14 alanlara Apple’dan önemli uyarı

iPhone 14 Pro

iPhone 14 alanlara Apple’dan önemli bir uyarı geldi. Apple’ın önerdiği yolu izlemeyen kullanıcılar ciddi sorunlarla karşılaşabilir.

Bildiğiniz gibi Apple merakla beklenen yeni iPhone’ları geçtiğimiz günlerde resmen tanıttı. Kısa süre sonra da ön siparişe çıkardı. iPhone 14 için önsipariş veren ilk kullanıcılar, bugünlerde telefonlarına kavuşuyor. Çünkü Apple kısa süre önce yeni iPhone’un teslimatlarına başladı.

iPhone 14 ya da 14 Pro’larına kavuşan kullanıcılara Apple’ın önemli bir uyarısı var. Amerikalı teknoloji devi, dün bir açıklama yayınlayarak yeni iPhonelarını teslim alan kullanıcıların, zaman kaybetmeden iOS 16 güncellemesi kurmasının önemli olduğunu vurguladı. Çünkü bu güncelleme kurulmadığı takdirde iMessage ve FaceTime gibi kritik bazı uygulamalar düzgün çalışmayabiliyor.

Apple iOS 16 güncellemesini kullanıma sundu

iOS 16’un hızlıca kurulmaması kullanıcılar için bazı problemlere sebep olabilir. Apple, güncelleme kurulmayan iPhone 14 ve 14 Pro’ların iMessage ya da FaceTime’dan gelen aramaları ya da mesajları almayabileceğini söylüyor. Bunun dışında da bazı uygulamalarda sorunlarla karşılaşılabileceğine dikkat çekiliyor. Apple bu yüzden yeni iPhone sahiplerinin bir an önce yeni iOS güncellemesini kurmasını öneriyor.

Apple’ın bu sorunu giderdiği güncelleme iOS 16.0.1. Bu güncellemeyi yüklemek için Ayarlar’a gidip Yazılım Güncellemeleri sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Arama ve mesajlaşma bir akıllı telefonun en temel fonksiyonları olduğu için bu güncellemeyi yüklemeden yeni iPhone’u kullanmak anlamsız görünüyor.

PS5’e özel çıkan Deathloop, Xbox’a geliyor