Yeni etiket düzenlemesi başlıyor: Ticaret Bakanlığı uygulamayı zorunlu kıldı

Yeni etiket düzenlemesi

Yeni etiket düzenlemesi ile birlikte zorunlu uygulamaya başlandı. Özellikle son yıllarda birçok şirket e-ticaret üzerinden kullanıcıları adeta dolandırıyordu. Şimdi ise işler değişti.

Ticaret Bakanlığı yeni etiket düzenlemesi ile birlikte önemli bir değişme imza atıyor. Çeşitli tartışmalara konu olan e-ticaret indirimleri nedeniyle bazı kararlar alındı. Bu kararlardan ilki son 30 gündeki en düşük fiyatın baz alınması oldu.

Yeni alınan karar ile birlikte e-ticaret platformları art niyetli bir şekilde davranamayacak. Bundan sonra indirim yapmak isteyen şirketler Şubat ayındaki fiyatlar üzerinden etiket belirleyecek. Yani önce bindirim sonra indirim yapmaları yasaklandı. Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili denetleme faaliyetlerini yürütecek.

Yeni etiket düzenlemesi geldi

Etiketlerde Türkçe kullanımını zorunlu hale getiren Ticaret Bakanlığı, yeni bir yönetmelik yayınladı. Bu yönetmelikte fiyatlara önce bindirim yapıp sonra indirim yapmak tamamen yasaklı hale geldi. İndirimli satışa konu olan mal veya hizmetlerin indirimden önceki satış fiyatı bakanlık tarafından tespit edilecek.

Yeni etiket düzenlemesi

Özellikle çılgın kampanyalar ile kullanıcıları kendisine çekmeye çalışan platformlar büyük bir darbe alıyor. 28 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan fiyat etiketi yönetmeliği ek maddeler ile dolduruldu. Böylece büyük kampanyalar üzerinden vurgun yapılması engellenecek. Ticaret Bakanlığı eğer isterse e-ticaret platformlarından ispat isteyebilecek.

İnternet servisleri mobil kanada kayıyor!

Yeni etiket düzenlemesi dolandırma faaliyetlerini önemli ölçüde engelleyecek gibi görünüyor. Özellikle son yıllarda internet üzerinden alışverişin giderek artması ile birlikte bu tür vakalar daha fazla görülmeye başlanmıştı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.