Sıfır otomobilde indirim hayali suya düştü

sıfır otomobil

Yapılan ÖTV düzenlemesi sonrası önemli oranda düşen otomobil fiyatlarının yeniden artışa geçmesi tüketicilerde yeni bir ÖTV düzenlemesi beklentisi oluşturdu.

Sıfır otomobilde indirim hayali suya düştü. Otomobil fiyatlarındaki artış vatandaşın canını ciddi şekilde sıkar hale geldi. Nitekim 2022 yılının ilk günlerinden itibaren büyük bir hızla artan sıfır otomobil fiyatları, peşinden ikinci el piyasasını da sürükleyince, yeni bir otomobil almak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Durumun her geçen gün biraz daha kötüye gitmesi sonucunda, elindeki en önemli koz olan ÖTV matrah düzenlemesi silahını çeken Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomobil fiyatlarının önemli oranlarda düşmesini sağladı.

images 3 1

Bununla birlikte henüz söz konusu düzenlemenin üzerinden 2 ay bile geçmemişken, daha şimdiden indirimli tutarların yeniden yukarılara doğru tırmandığı görülüyor. Tabi hal böyle olunca da vatandaşta yeni bir ÖTV düzenlemesi beklentisi oluşmaya başladı.

sıfır otomobil

Sıfır otomobilde indirim hayali suya düştü

Ancak bu beklentinin önünü çok hızlı bir şekilde kesen Hazine ve Maliye Bakanlı Nureddin Nebati özetle sıfır araçlara karşı çok yüksek bir talebin olduğunu, vatandaşın alacak sıfır otomobil bulamadığını, böyle bir ortamda ÖTV düzenlemesinden bahsetmenin bile anlamsız olduğunu söyledi.

sıfır otomobil

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin çok açık bir şekilde önünü kapadığı üzere, yakın zamanda herhangi bir ÖTV düzenlemesinin gelmesi çok mümkün görünmüyor. Öte yandan eğer araç fiyatlarındaki artış bu şekilde devam ederse işte o zaman ÖTV matrah dilimleri bir kez daha tamamen anlamını yitirir hale gelebilir. Tabi bu senaryoda bakanlık fikrini değiştirir mi işte orasını zaman gösterecek.

eufyCam 3 S330 : 4K Görüntü, yapay zeka ve sonsuz enerji