İnternet servisleri mobil kanada kayıyor!

güvenli internet

Kullanıcılar artık web’de gezinirken bilgisayarlar yerine telefonları tercih ediyorlar. Geniş bir çoğunluk site trafiğini mobil kanallardan alıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

İnternet servisleri mobil kanada kayıyor! Akıllı telefonların yaygınlaşması hayatımızdaki pek çok şeyi de değiştirdi. En başta da alışkanlıklarımız değişti. Bir dönemde internet kullanımı kişisel bilgisayarlar üzerinde yoğunlaşmıştı. Şimdilerde ise internet kullanımı büyük oranda mobil kanallara doğru kaymış durumda.

Hatta mobil taraftaki online oyunlar, internet kullanımının büyük bir bölümünü oluşturmaya başladı. Oyunları ise klasik olarak sosyal medya uygulamaları takip ediyor.

İnternetin mobil tarafa doğru yönelmesi, internet medyacılığının da bu şekilde düzenlenmesine zemin hazırladı. Artık pek çok masaüstü site, mobil siteye doğru evrilmiş durumda.

mobil abone sayisi

İnternet git gide mobil tarafa doğru kayıyor

Konu ile ilgili mobil kaynaklı bazı araştırmalarda yapıldı. Nitekim yapılmaya da devam ediyor. Pek çok araştırma ise ortak bir sonuca sahip. O da yakın gelecekte internet kullanımının yüzde 95’in üzerinde mobil cihazlara kayacağı.

Sadece mekan dışında değil, normal zamanlarda yani masaüstü bilgisayarların olduğu ortamlarda da internet kullanımı mobil platformlara doğru kayıyor. Uzmanlar bu durumu kişiselleştirme ve özel alan olarak açıklıyorlar. Sonuçta herkesin telefonu kendine özel olduğu için kullanıcılar telefonları ile yaptıkları internet gezintilerini daha güvenli buluyorlar. En azından aktarılan bilgiler bu yönde.

Bir diğer konu ise gelir modelinin önümüzdeki süreçte mobil temellere oturtulması. Bunu da bekleyip göreceğiz.

Ukrayna, uluslararası gönüllüler çağırıyor