Ürünlerde garanti belgesi kullanmak zorunda kalmayacaksınız işte detaylar

eticaret

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte ürünlerde garanti belgesi kullanmak zorunlu olmayacak. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, ürünlerde garanti belgesi kullanım zorunluluğu kalkacak. Bu durumun en önemli nedeni ise Garanti belgelerinin kullanıcılar için yük oluşturması. Herhangi bir yere gideceğiniz zaman eğer ürün değiştirmek isterseniz sizden garanti belgesi veya servis raporu istenebiliyor.

Bu tür durumlarda Garanti belgesini veya servis raporunu kaybedersiniz, ürün ile ilgili değişiklik yapılmıyor. Ticaret bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bu tür belgeler online olarak alınabilecek.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan önemli açıklamalarda bulundu

Satın alınan ürünlerde tüketiciler, garanti belgesi ve servis fişi gibi uğraşmak zorunda kalabiliyor. Üstüne bir de satış sonrası hizmetler ile tanıtma ve kullanma kılavuzu yönetmelikleri, elinizde yüklü miktarda kağıt israfı olmasına neden oluyor.

ürünlerde garanti belgesi

Ticaret bakanlığı bunu engellemek için yeni bir karar aldıklarını söyledi. Hem şirketlerin ek maliyet ile uğraşmak zorunda kaldıklarını hem de bürokratik işlemlerin arttığını ifade etti. Bu durum hem zamandan hem de paradan kayıp anlamına geliyor.

Ticaret bakanlığı böyle bir kaybının yaşanmaması için belgelerin bundan sonra yazılı olarak sunulmayacağını ifade etti. Böylece Garanti belgeleri elektronik ortama taşınmış oldu. Şimdilik bu uygulama başlamayacak. Ancak çok kısa bir süre içerisinde bu hizmete geçilmesi planlanıyor. Sizce böyle bir değişiklik için şirketler hazır mı? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.