Yeni ekonomik kriz kapıda: Tüm dünya tedirgin

Türkiye'de enflasyon tahmini

Dünyada yeni ekonomik kriz beklentisi var. Bunun nedeni küresel çaplı bazı problemler. Hadi gelin bu ürkütücü iddialara birlikte göz atalım.

Yeni ekonomik kriz beklentisi her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Özellikle ekonomistler ufak çaplı bile olsa bir krizin yaşanacağını düşünüyor. Şu anki duruma bile baktığınızda işler açıkçası kolay görünmüyor. Özellikle Çin’de yaşanan bir durum bunun en net göstergelerinden bir tanesi.

Ortaya çıkan son detaylara göre Çin merkezli gayrimenkul şirketi Evergrande, yaklaşık olarak 300 milyar dolarlık bir borca sahip. Bu borç şirketin iflas etmesi için yeterli. Sadece bir şirketin bile ülke büyüklüğünde borçlanmış olması tedirginliği artırıyor.

Yeni ekonomik kriz Çin merkezli olabilir

Bankacılık krizi ile karşı karşıya kalan Çin bu olay nedeniyle zorlu günler yaşayacak. Dünya ekonomisini domine eden üç güçten bir tanesi olarak bilinen Çin, zor zamanlar yaşıyor. Elbette bunu herhangi bir şirket üzerinden söylemek mümkün değil. Ancak bu şirketin batmasına da müdahale edemiyor.

yeni ekonomik kriz

Küresel ticaretin azalması ve mevcut pandemi koşulları şirketleri etkileyecek gibi görünüyor. Teknoloji markaları gücünü artırırken özellikle gayrimenkul sektörü geri plana düşmeye başladı. Yatırımcılar kısa bir süre içerisinde iflaslarla karşılaşabilir. Birçok kişi ABD merkezli kriz beklerken Çin tehlike çanlarını çoktan çaldı.

Vivobook S14 : İş yükünü hafifletmeyi vadediyor

Yeni ekonomik kriz olumsuz sonuçlar doğurabilir. Evergrande isimli bu şirketin 300 milyar dolarlık borca sahip olması hisse senetlerini düşürdü. Yaklaşık olarak yüzde 19 seviyesinde düşen hisseler aslında iflasın çok derin olacağını gösteriyor. Eğer gerçek anlamda bir iflas olursa tüm dünya piyasaları karışır. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Not: Burada yazılanlar kesinlikle finansal tavsiye değildir.