iPhone 14 yaklaşan kriz yüzünden zamana karşı yarışıyor

iPhone 14 Pro

Apple, iPhone 14’ü bir an önce piyasaya sürerek, yaklaşan ekonomik krizin etkilerinden mümkün olduğunca kaçmaya çalışıyor.

Bildiğiniz gibi Amerikalı teknoloji devi Apple, yeni amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Max Pro’yu çok yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Apple henüz yeni iPhone’un çıkışı için resmi bir tarih açıklamamış olsa da dün ortaya çıkan bilgilerle birlikte yeni iPhone’un çıkış tarihi büyük ölçüde netlik kazandı.

Bloomberg’in haberine göre Apple, heyecanla beklenen iPhone 14 serisini, 7 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. 9 Eylül’de yeni iPhone’ları ön siparişe açacak olan Apple, ilk teslimatlara ise 16 Eylül’de başlayacak. Bloomberg bu haberi Apple satıcılarından aldığı bilgilere dayandırıyor. Bloomberg’in Apple mağazalarında çalışanlardan aldığı bilgilere göre şirket, bu mağazalara gönderdiği notta, 16 Eylül’de çıkacak çok önemli yeni ürünün çıkışı için hazırlanmalarını istedi.

Blommberg’in bu haberi, Apple’ın bu yıl yeni iPhone’ları beklenenden önce satışa sunacağını gösterdi. Çünkü şirket normalde yeni telefonlarını eylül ayının son haftasında ya da ekim ayında piyasaya sürüyordu. Peki Apple’ın iPhone 14’ün çıkışı konusunda aceleci davranmasının sebebi ne?

iPhone 14 Max

Özellikle Apple konusunda en güvenilir analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo’ya göre bu sorunun cevabı yaklaşan ekonomik kriz. Bildiğiniz gibi 2022’nin başından beri tüm dünyada ekonomik bir durgunluk yaşanıyor. Bu durgunluğun yakında bir resesyona dönüşeceği öngörülüyor. Bu yüzden teknoloji şirketleri de yaklaşan bu resesyonun etkisini minimuma indirecek şekilde stratejiler geliştiriyor. İşte Apple’ın iPhone 14’ü bir an önce piyasaya sürmek istemesinin sebebi de bu.

Amerikalı teknoloji devi, resesyonun etkileri iyiden iyiye hissedilmeye başlamadan önce yeni telefonunu piyasaya sürerek, telefonun maksimum satış potansiyelini erişmesine alan açacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na sera kurulacak