Yeni Deus Ex Oyunu İptal Edildi

deus ex 1

Oyun sektöründen kötü haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce işten çıkarmalarla gündeme gelen Embracer Group yine birçok çalışanıyla yollarını ayırdı. Ayrıca geliştirme aşamasındaki Deus Ex oyununu da rafa kaldırdı.

Bloomberg’in haberine göre Embracer Group iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yılın sonlarına doğru prodüksiyon aşamasına girmesi bekleniyordu. Eidos Montreal son gelişmeyle birlikte başka bir projeye odaklanacağını bildirdi.

Eidos, Twitter’da işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptı, ancak iptal edilen Deus Ex oyununa değinmedi. Stüdyonun açıklaması ise şu şekilde: “Küresel ekonomik durum, sektörde yaşanan zorluklar ve Embracer’ın yeniden yapılanması zor bir karar almamıza neden oldu. Geliştirme ekiplerinden, yönetimden ve destek kısmından 97 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldık. Bunun için üzgünüz. Arkadaşlarımıza yaptıkları tüm katkılardan dolayı teşekkür ederiz.”

IGN, Embracer Group’tan bir sözcüye ulaşmayı başardı. Sözcü konuyla ilgili olarak, “Embracer kapsamlı yeniden yapılanma programı açıkladı. Bu program 23/24 mali yılı içinde Mart 2024 sonuna kadar sürecek. Yapılanmadan etkilenen çalışanları bilgilendiriyoruz. Belirli stüdyolar hakkında yorum yapmayacağız” dedi.

deus

Embracer’ın Savvy Games Group’la yaptığı 2 milyar dolarlık anlaşmanın bozulduğu söyleniyor. Şirketin bu sebeple agresif şekilde bünyesinde yer alan bazı stüdyoları kapattığı ve işten çıkarmalar yaptığı ifade ediliyor.

Embracer’ınn 131 oyun geliştirme stüdyosu ve 40’tan fazla ülkede 15 binden fazla çalışanı bulunuyor. Tomb Raider, Deus Ex ve Borderlands serileri şirketin elinde. Embracer’a bağlı Volition stüdyosu da kısa süre önce kepenkleri indirdi. Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bulunan stüdyo 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir. Videogamelayoffs sitesine göre stüdyoların kapanması veya işten çıkarmalar nedeniyle 2023’te tahmini olarak 9000 kişi işinden oldu.

Galaxy S22 Kullanıcıları Dikkat! Yeni Güncelleme Çıktı