Embracer Alone in the Dark’ın Yapımcısını Kapattı

alone in the dark1

Oyun sektöründen üzücü bir haber daha geldi. Alone in the Dark’ın yapımcısı Pieces Interactive kepenkleri indirdi.

Embracer Group, stüdyo kapatmaya devam ediyor. İsveç merkezli şirket Alone in the Dark ve birkaç oyun daha tanıdığımız Pieces Interactive’in fişini çekti. Stüdyonun web sitesinde 2007-2024 tarihleri faaliyet gösterdiği belirtilirken, “Bizimle oynadığınız için teşekkürler” mesajı yer alıyor. Açıklamada ayrıca stüdyonun kısa bir tarihçesi yer alıyor.

Pieces Interactive’in son oyunu Alone in the Dark geçtiğimiz mart ayında piyasaya sürüldü ve incelemelerden ortalama puanlar aldı. Bazı açılardan da eleştirildi. Embracer, Alone in the Dark’ın piyasaya sürülmesinden sonra ‘stüdyonun beklentilerin altında performans gösterdiği nedeniyle’ Pieces Interactive’de bazı işten çıkarmalar gerçekleştirdi. Şimdi de stüdyo tamamen kapatıldı.

alone in the dark

Embracer Group 2023’te 2 milyar dolarlık anlaşmazlık sonucunda binlerce çalışanının işine son verdi. Elindeki bazı stüdyoları kapattı ya da sattı. Mesela geçtiğimiz günlerde Gearbox’ın Take-Two’a olan devir işlemleri resmen tamamlandı. İsveçli firma anlaşmanın bir parçası olarak Take-Two’un yeni ihraç edilen hisseleri karşılığında 460 milyon dolar aldı. Embracer mart ayında Gearbox’ın satışına dair duyuruyu yaptıktan sonra Gearbox’tan çok sayıda kişiyi de işten çıkarmıştı.

Şirket ayrıca iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yılın sonlarına doğru prodüksiyon aşamasına girmesi bekleniyordu. Eidos Montreal son gelişmeyle birlikte başka bir projeye odaklanacağını bildirdi. Geçtiğimiz sene de Embracer’a bağlı Volition stüdyosu kapandı. Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bulunan stüdyo 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir.

Apple Watch X Daha Büyük Ekrana Sahip Olacak