Saber Interactive ve Embracer Group’un Yolları Ayrıldı

Embracer

Kulislerde Embracer Group’un, Saber Interactive’i satacağı konuşuluyordu. Sonunda resmi duyuru geldi.

Embracer Group, Saber Interactive’i Beacon Interactive’e 247 milyon dolara satmayı kabul ettiğini açıkladı. Aslında Beacon, Saber’in satılması için Matthew Karch tarafından kuruldu. Karch, Saber’in kurucu ortaklarından biri. Geçtiğimiz kasım ayından bu yana Embracer ve Matthew Karch arasında görüşmeler oluyordu. Karch çıkar çatışmasını önlemek için Embracer ve Saber’in yönetiminden çekilmişti. Sonuç olarak Saber Interactive bu satışla birlikte bağımsız bir şirket olacak. Ayrıca 3D Realms, Slipgate Ironworks ve New World Interactive gibi stüdyolar Saber Interactive’e bağlı olacak. Aspyr Media, Tripwire Interactive ve Tuxedo Labs gibi stüdyolar ise Embracer Group’ta kalacak.

Embracer Group

Embracer Group’un adını geçtiğimiz seneden bu yana işten çıkarmalarla duyuyoruz. Embracer bir süre önce iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yılın sonlarına doğru prodüksiyon aşamasına girmesi bekleniyordu. Eidos Montreal son gelişmeyle birlikte başka bir projeye odaklanacağını bildirdi. Embracer Group’un Savvy Games Group’la yaptığı 2 milyar dolarlık anlaşmanın bozulduğu söyleniyor. Şirketin bu sebeple bünyesinde yer alan bazı stüdyoları kapattığı ve işten çıkarmalar yaptığı ifade ediliyor.

Embracer’a bağlı Volition stüdyosu da yılbaşından önce kepenkleri indirmişti. Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bulunan stüdyo 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir.

Apple Ring İçin Daha Karar Verilmedi