Yeni Destiny Oyunundan Kötü Haber

Yeni Destiny oyunu

Bir dönemin gözde stüdyosu Bungie küçülmeye gidiyor. Bu küçülmenin zayiatlarından biri de uzun süredir gündemde olan yeni Destiny oyunu olacak.

Halo serisindeki arkasındaki stüdyo olan Bungie, özellikle bu serinin yakaladığı başarı sayesinde bir dönem oyun dünyasının en başarılı stüdyoları arasında yer alıyordu. Ancak şirket son günlerde eski günlerini mumla arıyor. Bungie’nin Halo’dan sonra hayata geçirdiği Destiny serisi kendi çapında başarılı olsa da hiçbir zaman Halo kadar başarılı olmadı. Bu da stüdyonun elini epey zayıflattı. Nitekim şirket su sıralar işten çıkarma haberleriyle gündemde.

Şu anda Sony bünyesinde faaliyet gösteren Bungie, sürpriz bir karar alarak 220 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Öte yandan yaklaşık 150 kişinin de Sony tarafından başka stüdyolara, başka projelere yönlendirileceği açıklandı. Bungie’nin bir anda böylesine büyük bir küçülmeye gitmesi, bir süredir gündemde olan yeni Destiny oyununu da tehlikeye attı. Bugün gelen bilgilere göre ön hazırlık aşamasında olan yeni Destiny oyunu, süresiz olarak rafa kaldırıldı.

destiny

Stüdyonun ileride bir noktada bu projeyi yeniden ziyaret edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak stüdyonun şu an içinde olduğu duruma bakınca bu epey zor görünüyor. Stüdyonun bunun yerine şu anda en büyük gelir kaynağı olan Destiny 2’yi canlı tutup onu yenilemeye devam etmesi daha mantıklı görünüyor. Kaldı ki stüdyo halihazırda Marathon adını taşıyan yepyeni bir oyun da hazırlıyor. Şimdi azalan personelle birlikte Destiny 2 ve Marathon dışında bir projeye zaman ve personel ayırmak mümkün olmayacaktır.

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor