Vivo V30 Lite inceleme: Tam 4 yıl ücretsiz pil değişimi garantisi!

g gd gre gher

#İŞBİRLİĞİ

Vivo v30 Lite akıllı telefon incelemesiyle karşınızdayız. Vivo V30 Lite, orta seviyede konumlandırabileceğimiz güncel bir Android akıllı telefon. 6.67 inç değerde ekrana, 50MP ana kameraya ve 80w hızlı şarj destekli 5000mAh değerde pile sahip. Evet, 80w hızlı şarj değeri, sınıfında yalnızca V30 Lite’ta sunuluyor. Eh, öte yandan çoğu amiral gemisi telefon bile şarj adaptörünü kutuda sunmuyorken Vivo’nun 80w destekli adaptörü kutuda sunması da gerçekten büyük bir avantaj.

Vivo V30 Lite, montajı ülkemizde gerçekleştirilen bir telefon. En dikkat çekici yanlarından bir tanesi ise, tam 4 yıl boyunca pil değişim garantisinin sunuluyor olması. Eğer 4 yıl içinde pil sağlığı %80’in altına düşerse, ürünün pilinin ücretsiz olarak değiştirileceği bildiriliyor. Bu da önemli.

Vivo V30 Lite, siyah ve yeşil olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Yeşil renk, özellikle ışık altında parlıyor ve arka yüzeydeki motifleri daha iyi görülebiliyor.

Ürünün yeşil renkli modeli 7.95mm ve 196 gram ağırlıkta. Siyah modelde ağırlık ve kalınlık değerleri biraz daha farklı.
İki elde rahatlıkla kullanılabilen telefon, IP54 su sıçramaları ve toza karşı dayanıklı yapısıyla da güven veriyor. Ek olarak, kutuda gelen koruyucu şeffaf kılıf sayesinde de tasarımdan ödün vermeden daha güvenli kullanım deneyimleri elde edebilirsiniz.

120Hz tazeleme değeri sunan Amoled ekran

Telefonumuzda 120Hz tazeleme değeri sunan Amoled ekran teknolojisi kullanılıyor. 6.67 inç ekran boyutu, günümüzde sıklıkla karşılaştığımız bir boyut. İzleme, okuma ve oynama deneyimleri için iyi bir boyut. 2400×1080 çözünürlük sunan ekran, dış mekân deneyimlerinde de iyi bir görüntüleme yapabiliyor. Öte yandan, ekranın ufak dokunuşlara dahi hızlı cevaplar verebildiğini ve yumuşak kullanılabilirliği mümkün kıldığını söylemeliyiz.

Vivo V30 Lite inceleme: Tam 4 yıl ücretsiz pil değişimi garantisi!

Vivo V360 Lite, gücünü Qualcomm’un 6nm’lik Snapdragon 685 4G çipsetinden alıyor

Bu çipsetteki işlemcimizin 2.8GHz değerde çalışma hızına erişebilen çekirdekleri var. Ek olarak 8GB LPDDR4X RAM ve 256GB UFS 2.2 dahili hafıza detaylarıyla performanslı deneyimler elde edebiliyorsunuz. Tabii 8GB artırılabilir sanal RAM desteği ve microSD kart desteği de var.

Android 14 işletim sistemi ve kullanımı kolay bir arayüzle gelen cihazda, pek çok oyunu rahatlıkla oynayabilir, sosyal medya uygulamalarını sorunsuz kullanabilirsiniz. Tabii oyun demişken, grafik işlem gücü yüksek olan oyunlarda bazen zorlanmalar olabilir. Yine de, grafik ayarlarını orta ve düşük seviyelere getirerek akıcı deneyimler yaşayabilirsiniz. Örneğin Call of Duty Mobile gibi popüler bir oyunu, orta grafik ayarları seçiliyken akıcı detaylarla oynayabildik. Deneyimlerimiz esnasında aşırı ısınma ve donma gibi can sıkıcı detaylarla karşılaşmadık.

Gelelim kameralara

Telefonumuzun arka tarafında 50+2MP’den oluşan kamera sistemi var. 50MP ana kamera, özellikle gün ışığında ve sabit çekimlerde güzel fotoğraflar elde edebilmenizi sağlıyor. Video tarafında da 1080p 30FPS ve 720p 60FPS seçenekleri var. Açıkçası 1080p 60FPS desteğini görmek isterdik. Öte yandan dikkat çekici bir video modu olarak, İkili Görünüm’den söz edebiliriz. Bu mod aktifken hem ön hem de arka kamera devreye giriyor ve böylece keyifli videolar çekebiliyorsunuz.

Ön taraftaki 8MP selfie kamera da iyi ışıklı ortamlarda güzel selfie’ler çekebiliyor. Konu selfie olunca, çeşitli filtreler ve makyaj efektleri de önemlidir. Neyse ki bu tarafta da V30 Lite’ın sunduğu seçenekler yeterli.

Vivo V30 Lite inceleme: Tam 4 yıl ücretsiz pil değişimi garantisi!

Hızlı şarj destekli 5000mAh pil

Ürünümüzde 5000mAh pil var ve 80w hızlı şarj desteği sunuyor. Ek olarak 80w hızlı şarj destekli adaptör de kutuda geliyor. Böylece ürünü yaklaşık yarım saatte, %80’e kadar şarj edebiliyorsunuz. Bitmedi…

V30 Lite’da gece şarjı için koruma özelliği de var. Diyelim ki telefonu şarja bıraktınız ve uyudunuz. Şarj seviyesi %80 olduğunda, otomatik olarak şarj akımı durduruluyor. Böylece pilin yorulmaması, yıpranmaması hedefleniyor. Zaten Vivo, başta da belirttiğimiz gibi pil sağlığı tarafında o kadar iddialı ki 4 yıllık pil garantisi sunabiliyor. Cihazı tek şarj ile bir gün boyunca keyifle kullanabiliyorsunuz.

Son sözlere gelirken, başka neler var?

Ürünümüzde stereo hoparlör sistemi ve yüksek çözünürlüklü ses sertifikası var. Bu sayede ev ve ofis kullanımlarınızda, bir kulaklığa ihtiyaç duymadan da zengin işitsel detaylar elde edebiliyorsunuz.

Ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör, hem hızlı çalışıyor hem de dijital dünyanızın güvenliği için önemli bir rol üstleniyor. Kullanmanızı öneriyoruz.

NFC, günümüzde önemli kablosuz teknolojilerden bir tanesi, özellikle de bankacılık ve alışveriş tarafında. Neyse ki Vivo V30 Lite’ta bu özellik de var.

Ürün, an itibarıyla MyVivoShop’ta, 18 bin TL fiyat etiketiyle satın alınabiliyor.

Redmi 13 inceleme: Uygun fiyata güncel Android deneyimi