Destiny 2 için PC’nizde yer açın

destiny 2

Bungie tarafından geliştirilen Destiny 2 için bazı yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Oyunun boyutunun beklenenden az olması şaşırttı.

Halo serisinin yaratıcı stüdyosu konumunda bulunan Bungie, Microsoft ile yollarını ayırdıktan sonra kendi projelerine odaklanacağını açıklamıştı. Başarılı stüdyonun ilk projesi ise konsollara özel olarak geliştirilen Destiny oldu. Son derece başarılı bir satış grafiği çizen oyun, şimdiler de ise ikinci yapımı ile bir kez daha oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Üstelik Destiny 2, konsolların yanı sıra PC platformunda da boy gösterecek.

Geçtiğimiz günlerde Destiny 2 için yayınlanan bir bildiride, oyunun beta testlerinin önümüzdeki günlerde start alacağı duyurulmuş ve PC için minimum sistem gereksinimleri yayınlanmıştı. Yayınlanan sistem gereksinimlerinde işlemci, RAM ve işletim sistemi gibi detaylara yer verilirken, oyunun kaplayacağı alan konusunda bir bilgilendirmede bulunulmamıştı.

Destiny 2’nin konsol ve PC’de ne kadar yer kaplayacağı ise geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Xbox Marketplace’ta belirtilen bilgilere göre, Destiny 2, Xbox One’de 29.15GB’lık bir alan kaplayacak. Muhtemelen oyunun PS 4 ve PC’de kapladığı alanda bu civarda olacaktır.

Açık konuşmak gerekirse 30GB’lık bu alan, günümüz oyunlarından daha alt seviyede. Zira son yıllarda çıkan AAA kalitesindeki oyunlara baktığımızda 60-70GB boş alan isteyen yapımları da görmüştük. O yüzden Destiny 2 için gerekli olan 30GB’lık alanın çok fazla olmadığını söylemek mümkün. Bu boyutun düşük olması, oyunu dijital olarak satın alanlar için de kolaylık sağlayacaktır.