Yeni Covid vakası endişeleri arttırdı

Yeni Covid vakası endişeleri arttırdı

Covid 19 hala hayatımızda etkin olan bir salgın olarak karşımıza çıkıyor. Yetmezmiş gibi bir de yeni bir covid vakası daha patladı. İşte tüm detaylar.

Bir uzman, Birleşik Krallık’ta vakalarda artışa neden olan ve ABD’de de bulunan yeni Covid varyantı Eris’in aylar önce Hindistan’da tespit edildiğini iddia etti. Aynı uzman, şimdiye kadar daha hızlı yayılma belirtisi göstermediğini de sözlerine ekledi. Uzman genom dizileme koordinatörü ve Pune şehrinin BJ tıp fakültesinde kıdemli bir bilim insanı olan Dr Rajesh Karyakarte, yaygın olarak Eris olarak bilinen EG.5.1 varyantının ilk olarak Mayıs ayında Hindistan’ın batısındaki Maharashtra eyaletinde tespit edildiğini söyledi. Ancak The Times of India (ToI) gazetesine, varyantın keşfedilmesinin ardından yaşanan vakalarda “önemli bir artışa” yol açmadığını söyledi.

Yeni Covid vakası endişeleri arttırdı

ToI’ye konuşan Karyakarte, “Tespitinin üzerinden iki ay geçtiği ve Haziran ve Temmuz aylarında Covid’de önemli bir artış olmadığı için, bu alt varyant bir etki yaratmış gibi görünmüyor” dedi. Hindistan medya kuruluşu The Print tarafından aktarılan isimsiz bir yetkili, varyantın şu ana kadar Bengaluru ve Pune şehirlerinde olmak üzere iki yerde tespit edildiğini belirtti.

Hindistan’ın SARS-CoV hastalığına öncülük eden Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi’ne bağlı bir yetkili, “Ortaya çıkan virüsün genetik özelliklerini ve klinik belirtilerini yakından takip ettik ancak şu ana kadar endişelenmek için bir neden yok” dedi. -2 genomik konsorsiyumu Insacog. Yeni Eris varyantının Hindistan’da bir artış sağladığı henüz kanıtlanmamış olsa da, ülkedeki Covid vakalarının sayısı son haftalarda bir artış görüyor.

Mcdodo hızlı şarj çözümleri Türkiye’de satışa sunuldu! Hızlı şarj adaptörü ve USB kablolar!