iPhone 16 Sızıntılarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Apple iPhone 16 bataryasında

Apple Intelligence ve yeni işletim sistemlerinin oluşturduğu kasırga yavaş yavaş dinerken, iPhone 16’la ilgili sızıntılar kaldığı yerden gelmeye devam ediyor. Yeni iPhone’ların deri kılıfları sızdı.

WWDC 2024 pazartesi günü başladı. Etkinliğin açılış konuşmasında iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, diğer işletim sistemleri ve Apple Intelligence tanıtıldı. Son birkaç gündür Apple Intelligence ve yapay zeka özellikleri konuşuluyor. Apple’la ilgili sızıntılar ve iddialar da bu dönemde fren yapmıştı. Ancak sessizlik uzun sürmedi. Daha önce Apple hakkında birçok sızıntı paylaşan Majin Bu, iPhone 16 ailesine ait deri kılıfların fotoğraflarını yayınladı.

iphone 16

Sızıntı görseller standart iPhone 16 modellerinde arka kameranın hap şeklinde alan içinde olduğunu, flaşın bu alan dışında kaldığını yeniden doğruluyor. iPhone 16 Pro’lara ait kılıflarda kocaman arka kamera boşluğu var. Sanki yeni Pro modelleri iPhone 15 Pro’lara göre biraz daha büyük arka kameraya sahip görünüyor. Tüm kılıflarda Capture (Yakalama) isimli yeni düğme için ekstra boşluk bulunuyor. Capture düğmesi güç tuşunun hemen altına yer alıyor.

iphone 16

Capture tuşunu bilmeyenler için özetleyecek olursak bu tuş hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğmede sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma, hafifçe basınca odaklama, biraz daha güçlü basınca fotoğraf çekme işlevleri gerçekleşecek.

Apple’ın iPhone’lardaki anakartı daha ince hale getirmek için pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanacağı iddia edilmişti. İnce anakart kasa içinde daha fazla alan sunuyor. iPhone ve Apple Watch gibi kompakt cihazlarda daha fazla alan olması daha büyük piller veya farklı bileşenlerin yer almasını sağlayabilir. iPhone 16 Pro‘larda ince anakartın olabileceği ileri sürülüyordu. Fakat analist Ming-Chi Kuo’ya göre böyle bir şey olmayacak. Büyük ihtimalle bakır malzeme iPhone 17 serisinde kullanılacak.

iPhone 16’ların RAM Kapasitesi Daha Yüksek Olabilir