iPhone 17’lerde Kullanılacaktı Ancak Rafa Kaldırıldı

iPhone satışları

iPhone 17 ve gelecek nesil iPhone’larda kullanılacağı söylenen özel malzemenin rafa kaldırıldığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz aylarda Apple’ın iPhone 16’ların anakartını (PCB,devre kartı) daha ince hale getirmek için pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanacağı iddia edilmişti. Ancak bu malzemeyle ilgili bir takım sorunların yaşandığı ve iPhone 17‘ye ertelendiği söylenmişti. Analist Ming-Chi Kuo yeni yayınladığı raporunda bakır malzemenin iPhone 17’lerde de yer almayacağını ve rafa kaldırıldığını belirtti. Bakır malzemenin iPhone 18 ve sonraki modellerde de kullanılıp kullanılmayacağı belli değil. Kuo açıklamasında pet resin malzemenin Apple’ın yüksek kalite gereksinimlerini karşılayamadığını vurguladı.

iphone 17

Bakır malzemenin olduğu ince anakart kasa içinde daha fazla alan sunuyor. iPhone ve Apple Watch gibi kompakt cihazlarda daha fazla alan olması daha büyük piller veya farklı bileşenlerin yer almasını sağlayabilir. Söz konusu pet resin malzemenin Apple Watch’ta da olup olmayacağı şimdilik belirsiz.

iPhone 17’den devam edecek olursak, 2025’te çıkacak olan 17 serisinde 6’lı lens sistemine sahip 24 MP’lik ön kamera kullanılacak. 24 MP’lik kamera daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kırpıldığında ya da yakınlaştırıldığında bile kalitelerini koruyabilirler. 6’lı lens sistemi de görüntü kalitesini iyileştirecektir. Her bir lens sapmaları ve bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanabilir. Böylece daha net ve daha canlı fotoğraflar elde edilebilir. Ek lens ışığın iletiminde verimliliği artırarak düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde performansı geliştirebilir. İddia edilenlere göre iPhone 17 Pro’da Dynamic Island’ın boyutu biraz daha küçük olacak.

Google Pixel 9 serisi cihazlarının kamera özellikleri sızdırıldı