iPhone 18’de Rakip Firmanın Teknolojisi Kullanılacak

iphone 17

Gelecek nesil iPhone’larla ilgili raporlar ardı ardına geliyor. Apple hakkında en güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 18 için dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, 2026’da çıkaracağı iPhone’ların kamerasında Samsung tarafından üretilen 1/2.6 inç 48 MP ultra geniş CMOS sensörünü kullanacak. 2026’da ise iPhone 18 piyasaya sürülecek. Özetle iPhone 18 serisinde Samsung’un kamera sensörü yer alacak görünüyor. Samsung böylece Apple’ın yıllardır sensör tedarikçisi olan Sony’nin de tekelini kırmış olacak. Kuo, Samsung’un Apple’a özel kamera bileşenleri üretmek için kendi bünyesinde ekip kurduğunu ve çalışmalara başladığını da söyledi.

Kuo, tedarik zincirindeki bağlantıları olan sicili oldukça sağlam bir kaynak. Görüntü sensörü konusunda söyledikleri muhtemelen doğru. Ünlü analistin açıklamaları, Apple’ın kamera sistemine yeni teknolojileri entegre etme ihtiyacı, teknoloji devinin Sony’den stratejik olarak uzaklaştığını gösteriyor.

iphone 18

iPhone 18’de bir başka ilk de yaşanabilir. Konuyu biraz daha açacak olursak, aylar önce Apple’ın iPhone 16 anakartını (PCB, devre kartı) daha ince hale getirmek için pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanacağı iddia edilmişti. Bakır malzemenin olduğu ince anakart kasa içinde daha fazla alan sunuyor. iPhone ve Apple Watch gibi kompakt cihazlarda daha fazla alan olması daha büyük piller veya farklı bileşenlerin yer almasını sağlayabilir. Ancak malzemeyle ilgili bir takım sorunların yaşandığı ve iPhone 17‘ye ertelendiği söylenmişti. Ming-Chi Kuo’ya göre bakır malzeme iPhone 17’de de kullanılmayacak. Analist pet resin malzemenin Apple’ın yüksek kalite standartlarını karşılayamadığını söylüyor. Pet resin malzeme belki iPhone 18’de yer alabilir.

Xiaomi, giyilebilir cihazlar yeni patent başvurusunda bulundu