Apple’da Köklü Değişiklik!

Appleda Koklu Degisiklik

Apple’ın 10 Nisan tarihinde satışa sunduğu yeni nesil Macbook’unda kullandığı USB Type-C arabimi diğer cihazlarada getiriliyor.

Teknoloji ve telefon devi USB Type-C ile, iPhone 5 ile başlayan Lightning kablo dönemini sona erdirmeyi planlıyor.

Apple'da Koklu Degisiklik!

Apple’ın 10 Nisan 2015 tarihinde satışa sunduğu, yeni nesil MacBook’unda kullanılan USB Type-C arabirimi şimdi de iPhone ve iPad’ler için hazırlanıyor. Bu sayede iPhone 5 ile başlayan Lightning dönemini sona erdirmek planlanırken, kullanıcılar yeni telefon aldıklarında eski kablolarını kullanamayacak.

Spring Forward etkinliğinde tanıtılan yeni MacBook’un USB Type-C girişine sahip olması sektör genelinde büyük eleştiri almıştı. Eleştirilerin artmasında ise sadece bir adet USB girişinin olması ve normal kullanılan USB’lerin bağlanması için ekstra adaptöre ihtiyaç duyulması etkili olmuştu.

Teknoloji devine yakın Çinli kaynaklara göre iPhone 5 ile kullanılmaya başlanan Lightning bağlantısı çok yakında tıpkı yeni nesil Mac’lerde olduğu gibi ortadan kalkacak. Apple, iPhone 7 veya yeni nesil iPad’lerde bu USB arayüzünü kullanmayı planlıyor.

Rapora göre bu değişim iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta olmayacak. Lightning bağlantısının ilk olarak iPad Pro ile değişeceği ve yerine USB-C kullanılacağı belirtiliyor. iPhone cephesinde ise USB-C girişinin ilek kez iPhone 7’de kullanılması bekleniyor. Yeni nesil iPhone için hazırlanan yeni arayüzle beraber kullanıcılar Lightning kablosunu da artık yeni nesil cihazlarda kullanamayacak.

Apple, Linx’i Satın Aldı!