Minecraft şu ana kadar 300 milyondan fazla kopya sattı

Minecraft şu ana kadar 300 milyondan fazla kopya sattı

Minecraft gelecek yıl 15 yaşına giriyor ve hala ne kadar popüler olduğunu da kanıtladı. İşte tüm detaylar.

Oyun şu anda 300 milyondan fazla kopya sattı. Bunu perspektife koymak gerekirse, Grand Theft Auto V’in 185 milyondan fazla kopya satışıyla kıyaslanamaz bile. Biraz daha geç piyasaya sürülmesi bile hiç fark etmedi zira Minecraft 2020’de 200 milyon sınırını aştı. Mojang Studios bu başarıyı, oyuna gelen yeni özelliklerin paylaşıldığı bir Live etkinliği sırasında duyurdu. Yeni bir Star Wars: Path of the Jedi DLC’si ve Planet Earth DLC’si de geliştirme aşamasında ve sırasıyla 7 Kasım’da ve gelecek yılın başlarında satışa sunulacak.

Minecraft rekor satış gerçekleştirdi

Minecraft şu ana kadar 300 milyondan fazla kopya sattı

Mojang Studios’un başkanı Helen Chiang, “15. yıl dönümüne yaklaştığımız şu günlerde Minecraft, 300 milyondan fazla kopya satışıyla tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olmaya devam ediyor” dedi. “Bu hepimiz için hayal edemeyeceği bir dönüm noktası” ifadelerini kullandı.

Oyunun kesin çıkış tarihi biraz kafa karıştırıcı. Yaygın olarak Notch olarak bilinen oyun geliştiricisi Markus Persson, oyunu ilk kez 2009’da halka sundu, ancak oyun 2011’in sonlarına kadar resmi olarak piyasaya sürülmedi. Persson, ilk lansmanı oyunu daha iyi hale getirmek için bir fırsat olarak kullandı. Yakında alfa ve beta güncellemeleri ile deneyim daha da iyileştirilecek. Jens Bergesten aynı yılın sonunda baş tasarımcı olarak görevi devraldı ve Kasım 2011’de iOS’ta resmi Minecraft oyunu piyasaya sürüldü.

myHyundai Türkiye : Hyundai Assan’dan Üstün Bir Müşteri Deneyimi