Logitech Crayon’a iPad Pro desteği geliyor

Logitech Crayon

Logitech’in ilk nesil iPad Pro için geliştirdiği Crayon kaleminin yeni nesil iPad Pro’larda da çalışacağı açıklandı. Logitech Crayon, Apple Pencil 2’ye ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor.

Apple, tasarımcılara da hitap edebilmek için iPad Pro ile Apple Pencil’ı duyurmuştu. Oldukça kullanışlı olan ilk nesil Apple Pencil’ın ardından yeni nesil iPad Pro ile Apple Pencil 2 tanıtılmıştı. Manyetik şarj özelliği ile dikkat çeken Apple Pencil 2, tepkime süresi ile adeta bir devrim yaratmıştı. Ancak Apple, Apple Pencil 2’yi ön plana çıkarabilmek için yeni iPad Pro modellerinde 3. parti kalemlere olan desteğini sonlandırmıştı.

Logitech Crayon iOS 12.2 ile yeni iPad Pro’da çalışacak

Bugün The Verge’ün şef editörü Nilay Patel, Apple’ın bu politikasından vazgeçeceğini öğrendiğini açıkladı. Nilay Patel, iOS 12.2 güncellemesi ile Apple’ın, yeni nesil iPad Pro modellerinde 3. parti kalem desteğini geri getireceğini ve ilk etapta Logitech’in Logitech Crayon kaleminin destekleneceğini açıkladı.

Logitech Crayon

Apple Store’da 69.95 dolara satılan Logitech’in Crayon kalemi, hem tasarımı hem de sunduğu özellikler ile Apple Pencil’ın en büyük rakibiydi. iOS 12.2 güncellemesi ile bu kaleme tekrar destek verilecek olması Apple’ın yoluna taş koyacaktır. Ancak Apple’ın bunu bile bile kabul edip, 3. parti desteğini genişletmesi oldukça güzel bir haber.

Apple Watch 5 hakkında merak edilenler